Nihat Ergün: "Tüm işletmelerin yanındayız"

Kocaeli'de bir akaryakıt istasyonunun açılışına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Küçük büyük ayırt etmeden, sektör ayrımı yapmadan tüm işletmelerin yanında oluyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 23 Ağustos 2013, 00:00 Güncelleme 23 Ağustos 2013, 19:21
Nihat Ergün: Tüm işletmelerin yanındayız

İÇİNDEKİLER

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yeni yapılan bir akaryakıt istasyonunun açılışına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, açılış öncesi konuşmasında işletmelerin ülke ekonomisindeki öneminden bahsetti.

"Küçük büyük ayırt etmeden, sektör ayrımı yapmadan tüm işletmelerin yanında oluyoruz" diyen Ergün, şunları ifade etti: "İşletmeler ülke ekonomisinde çok önemli yeri olan yapılar. İşletmelerin yüzde 99'u KOBİ niteliğinde işletmeler. Küçük-orta boy işletmeler. Bir insanın kendi işini kurması, orada üretim yapması, istihdam meydana getirmesi kadar güzel bir şey yok. O nedenle teşvik ediyoruz. Yeni açılan işletmeleri, işyerlerini, küçük büyük ayırt etmeden, sektör ayrımı yapmadan, ister imalat, ister hizmet olsun, mutlaka ülkemiz ekonomisine katkı sağladıkları için önemli ve biz de bu nedenle onların yanında oluyoruz."

Gençlere verdiği destekten dolayı işletme sahiplerine teşekkür eden Bakan Ergün, "İki dostumuz Necdet ve Rıdvan Sarıoğlu ve şimdi yeni bir kuşak olarak gençlerin öncülüğünde bu işletmeyi açtılar. Gençlerin önünü açmaları, gençleri bir işletmenin yönetimine getirmelerinden dolayı ve kendilerinin de arkadan bu işletmenin gelişmesine destek vermelerinden dolayı ayrıca onları tebrik ediyorum. Bu sektör hepimizin ihtiyaç duyduğu bir sektör. Mutlaka benzinimiz, mazotumuz bitiyor ve bir istasyona uğruyoruz. Ben kendilerini tebrik ediyorum ve kendilerine helal, bol kazançlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Açılışta kurdele kesimini Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ile birlikte yapan Bakan Ergün, açılış sonrası işletmeyi gezerek incelemelerde bulundu.