Altın fiyatlarında sert düşüş

Haftanın son işlem gününde altın fiyatlarında yine düşüş var

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2013, 00:00 Güncelleme 02 Ağustos 2013, 13:18
Altın fiyatlarında sert düşüş

İÇİNDEKİLER

Bir gün içinde ABD büyüme verisiyle tepetaklak olan ardından Fed'den destek bularak toparlanan altın finali kötü yapıyor. Haftanın son işlem gününde altının ons fiyatı yine ABD'den gelen verilerin etkisiyle 1.310 doların altına geriledi.
Bir gün içinde önce ABD'den gelen rekor büyüme verisiyle kan kaybeden altın fiyatları, ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yarattığı sakin havayla dipten çıkış yapmıştı. Toparlanmasını dün de sürdüren altında yine aynı senaryo yaşandı.

ABD YİNE SAHNEDE
ABD'de dün iki veri daha açıkladı. Hızla toparlanan ekonomide sinyaller daha da güçlendi. İlki imalat sanayi endeksi. Endeks temmuzda, 50.9'dan 55.4 seviyesine yükseldi. Altın bu veriye tepki vermeye hazırlanırken ikincisi geldi. İşsizlik başvuruları. ABD'de işsizlik başvurularının geçen hafta beklenmedik şekilde 19 bin düşerek son beş yılın en düşük seviyesine indiği açıklandı.

1.310 DOLARIN ALTINDA
Bu verilerle birlikte altın fiyatları toparlandığı yerden tekrar düşüşe geçti. Altının ons fiyatı haftanın son işlem gününde 1.310 doların altında seyrediyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM
Gram altın 80.5 TL
Çeyrek altın 143.5 TL
Yarım altın 284.4 TL