Prim ödenekleri bloke olan çiftçilere müjde

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bir uygulama sebebiyle bazı çiftçilerin prim ödeneklerine bloke konulduğunu belirterek, "Şimdi onunla ilgili düzenleme Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçti ve bu hafta içerisinde inşallah Meclis tatile girmeden 95 bin çiftçinin sorununu bu şekilde çözmüş oluyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 29 Haziran 2013, 00:00 Güncelleme 29 Haziran 2013, 22:08
Prim ödenekleri bloke olan çiftçilere müjde

İÇİNDEKİLER

Eker, Viranşehir ilçesinde düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ilçenin geçmişte kamu hizmetlerinden yeterince
yararlanamadığını ifade ederek, çalışmalarla bu eksikliğin giderildiğini söyledi.

Bölgede 1970'li yıllarda toprak reformu adı altında yapılan uygulamaların başarılı olmadığını ve haksızlıkların ortaya çıkardığını savunan
Eker, Hükümet ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Şanlıurfalının bu sorununu çözme yönünde adımlar attıklarını ve konuyla ilgili yasal düzenlemeyi yaptıklarını vurguladı.

Konuşmasında 55 ildeki 95 bin çiftçiye müjde veren Eker, "Bir uygulama sebebiyle çiftçi kardeşlerimizin prim ödeneklerine bloke konulmuştu. Şimdi onunla ilgili düzenleme Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçti ve bu hafta içerisinde inşallah Meclis tatile girmeden 95 bin çiftçisinin sorununu bu şekilde çözmüş oluyoruz" diye konuştu.


"Siyaseti hizmet için yapıyoruz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik ise verdikleri sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Kentteki yatırımların devam ettiğini anımsatan Çelik, siyasetin hizmet işi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Siyaseti hizmet için yapıyoruz. Onun için bütün Viranşehirlilerin bizi izlemesini istiyoruz. Laf-maf kolay, siyasette palavra kesersiniz, yapacağız
edeceğiz… Ne yaptın be arkadaş, senin yapmaya takatın var mı? Yok. Mühim olan yapmak. İşte yıkma değil yapma anlayışıyla yola çıkan kadrolar olarak bugün nasıl 28 tesisi hizmete açıyor ve temelini atıyorsak inşallah bundan sonra söz verdiklerimizi, sizin taleplerinizi bir bir yerine getireceğiz."

Konuşmaların ardından 20 tesisin temeli, 8'inin de açılışı yapıldı.

Törene, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti milletvekilleri Mehmet Akyürek, Seyid Eyüpoğlu, Kasım Gülpınar ile diğer ilgiler katıldı.