Kuru fasulye dersi

Dünyanın en önemli 10 bin şef aşçısı, mönüsüne Türk yemeği koyacak Ayrıca dünya çapındaki yemek okullarında Türk yemekleri öğretilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2013 Güncelleme 28 Nisan 2013, 00:00
Kuru fasulye dersi

İÇİNDEKİLER

Türk yemekleri artık sadece restauranlarda değil, ünlü aşçıların mönülerinde ve yemek okullarının derslerinde de yer alacak. Türkiye'nin son yıllarda artan turizm gelirleri ve gelişen sektör, kalifiye eleman yetiştiren devlet ve özel okulların da çoğalmasına neden oldu. Bunların arasında en çok dikkat çeken, kurucusu Latife Hanım'ın yeğeni Mehmet Aksel'in MSA'sı. Okul bu yıl yine bir ilke imza attı ve dünyadaki en iyi okullarda Türk yemeğini ders müfredatına koydurdu. Bu konuda görüşlerini açıklayan Mehmet Aksel, "Ben Türk mutfağının tanınmasını, hak ettiği yere gelmesini, dışarıda açılacak restoranlarla bilmem ne birlikleriyle olabileceğini düşünmüyorum. Türk mutfağının tanınması için bilinmesi gerekiyor" dedi.

İŞBİRLİĞİ YAPTI
Dünyanın en saygın 6 aşçılık okuluyla işbirliği yaptıklarını belirten Aksel şunları söyledi: "Bu okulların senede 10 bin talebesi var. Oradaki son eğitimlerinin bir bölümünde Eylül ayından itibaren Türk mutfağı eğitimi görecekler. 2015 yılında dünya restoranlarında Türk yemeği ile karşılaşabiliriz artık."


Sinan ÖZEDİNCİK