Türkiye'nin notu arttı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2013 Güncelleme 29 Mart 2013, 00:00
Türkiye’nin notu arttı

İÇİNDEKİLER

BU KARAR ÖZÜRDÜR
S&P'nin Türkiye ile ilgili not artırım kararı çeşitli kesimlerin olumlu tepkisiyle karşılandı. Hükümet yetkilileri ise kararı gecikmiş olarak niteledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan: Zaten o en geriden gelen kuruluştu, bir adım daha ileri gitti. Kredi derecelendirme kuruluşları böyle kervan halinde gidiyor, Türkiye koşuyor, onlar arkadan yavaş yavaş geliyor.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan: S&P'nin verdiği bu not, Türkiye'nin hak ettiği not değildir. S&P'nin aynı İsrail'in yaptığı gibi geç bir özür dilemesi olarak kabul ediyoruz."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün: Türkiye bir güneş gibi yükselmektedir. Bu gelişmeler, 'güneş balçıkla sıvanmaz' sözünü bir kez daha hatırlatmaktadır.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: Türkiye'nin kredi notunun arttırılması olumlu ancak hak ettiği notun Türkiye'ye verildiğini söyleyemeyiz."

* * *
GÜNEY KIBRIS PARASI GELECEK!
Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği Başkanı Arif Ünver S&P'nin not artırımıyla ilgili ilginç bir değerlendirme yaptı: Hisse senedi piyasasındaki yabancı payına bakıldığında Türkiye'nin zaten yatırım yapılabilir muamelesi görüyor. Not artışı ilginç bir döneme denk geliyor. Güney Kıbrıs'taki paralar için adres gösteriliyor olabilir...

* * *
İŞ DÜNYASI KARARI OLUMLU BULDU
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı: Fitch'in ardından S&P'den de yeni bir olumlu haberin gelmesi Türkiye adına son derece memnuniyet vericidir.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir: Bu bir not artışı değil, Türkiye'nin daha önce gereksiz yere indirilen notunun iadesi.

MÜSİAD Başkanı Nail Olpak: Türkiye için başlayan yeni dönemin ekonomideki ilk işaretidir. Bu not olumlu ancak yeterli değildir."

Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan: Türkiye için pinti davrandılar Geç kalınmış bir karar.

TUSKON Başkanı Rızanur Meral: Türkiye şuandaki notunun üerinde notları hakediyor."