İntibak gelmezse dava açacaklar

2000-2007 arasında emekli olan 2.5 milyon SSK'lı intibak isteğini hükümete aktaracak. Talepler kabul görmezse, konu mahkemelere taşınacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mart 2013 Güncelleme 23 Mart 2013, 00:00
İntibak gelmezse dava açacaklar

İÇİNDEKİLER

Emeklilerin intibak mücadelesi bitmiyor. Banka promosyonu için AİHM'e müracaat eden emeklilerden sonra, 2000 yılından sonra emekli olmuş vatandaşlar da dava ihtimalini gözönünde bulunduruyor. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği, geçtiğimiz günlerde bir rapor hazırlayarak, 2000 ile 2007 yılları arasında emekli olmuş işçi emeklilerinin de intibak zammı alması gerektiğini rakamlarla ortaya koymuştu. Raporda, bu dönemde emekli olanların da eksik maaş aldıkları, emsallerine göre haksızlığa uğradıkları ifade edilmişti. Emekliler, bu raporu Çalışma Bakanlığı'na sunarak, taleplerini iletecek. Talep kabul görürse, 2000 ile 2007 yılları arasında emekli olan işçi emeklilerinin de 400 lirayı bulan intibak zammından yararlanması gündeme gelecek.

SAYI 2 MİLYONDAN FAZLA
Bu talebin karşılık bulmaması halinde, emeklilerin dava açacağı belirtiliyor. Kendilerinin de haksızlığa uğradığını söyleyen emekliler, intibak zammı almaları gerektiğini ve maaşlarının düşük kaldığını gerekçe göstererek mahkemelere başvuracaklarını kaydediyor. Bu dönemde emekli olmuş yaklaşık 2.5 milyon işçi emeklisi bulunuyor. İşçi emeklilerinin bu davayı kazanması, Bağ-Kur'lular için de yol açabilecek.