Evde haciz korkusu bitti

Vatandaşlar açısından büyük bir drama dönüşen ev eşyalarına haciz devri bitiyor. İcra memurları artık evlerden TV, koltuk, buzdolabı alamayacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Aralık 2011 Güncelleme 25 Aralık 2011, 11:14
Evde haciz korkusu bitti

İÇİNDEKİLER

Borç yüzünden eve haciz gelmesi ve ev eşyalarının haczedilmesi artık tarihe karışacak. Vatandaşlar için drama dönüşen ev eşyalarını haczetme olayına son verecek uygulama İcra İflas Yasa Taslağı'ndaki değişiklikle hayata geçirilecek. Adalet Bakanlığı'nın uzun süre önce hazırlayıp kurumların görüşe açtığı İcra İflas Yasa Taslağı'nda bazı değişiklikler yapılarak Bakanlar Kurulu'na sunulur hale geldi. Paket kapsamında 8 milyon civarında dosyanın düşmesi sağlanarak hem yargının yükü azaltılacak, hem de evlerine icra gelecek korkusu yaşayanlar rahatlayacak. İlk Bakanlar Kurulu'nda ya da en kısa zamanda ele alınıp Meclis'e sevkedilmesi beklenen paket kapsamında, İcra İflas Yasası'nın 30 maddesi değiştirilecek.

7 MİLYON DOSYA DÜŞECEK
Öncelik olarak icra dairelerinde para alışverişi kalkacak. Parasal işlemler banka aracılığı ile yapılacak. Vatandaşları kedere boğan ev eşyalarına haciz konulması uygulamasına son verilecek. İcra memurları evlere gelip televizyon, buzdolabı, koltuk ne varsa alıp götüremeyecek. KOBİ'lerdeki üretimin durmasını önlemek için buralardaki üretim araçlarına haciz yasağı konulması da gündemde. İcra İflas Yasası'nda yapılacak değişiklikle, icra dairelerinde bulunanlarla birlikte toplam 7 milyon dosya düşmüş olacak. Yani, 7 milyon hane icradan kurtulacak.

Zübeyde YALÇIN