'Türkiye her çeyrekte büyüyecek'

Uluslararası para Fonu yetkilisi: Türkiye'nin önümüzdeki yıl yüzde 2.5 kesintisiz büyüyeceğini tahmin ediyorum.

Giriş Tarihi 23 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 23 Eylül 2011, 15:00
’Türkiye her çeyrekte büyüyecek’

İÇİNDEKİLER

IMF Türkiye Daimi Temsilciliği Kıdemli Daimi Temsilcisi Mark Lewis, Türkiye'de her çeyrekte büyümenin devam edeceğini düşündüklerini söyledi.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Ofisi işbirliğiyle, "Yavaşlayan Büyüme, Artan Riskler" konulu sunum, IMF Türkiye Daimi Temsilciliği Kıdemli Daimi Temsilcisi Mark Lewis ve IMF Araştırma Departmanı ekonomistlerinden Daniel Leigh ve John Christopher Bluedorn tarafından gerçekleştirildi.

Raporun sunumunda konuşan Lewis, Türkiye ekonomisi için bu yıl yüzde 7.5, önümüzdeki yıl yüzde 2.5 büyüme öngördüklerini söyledi.

Türkiye'de büyümenin kaç çeyrek yavaş seyredeceğine ilişkin olarak Lewis, büyüme tahminlerinin olumsuz olmadığını belirterek, "Biz her çeyrek, büyümenin devam edeceğini düşünüyoruz" dedi.

TÜRKİYE'DE YÜKSELEN EKONOMİLERDEN

Yükselen ekonomiler ve Türkiye'de duraksama riski görüp görmediklerine ilişkin olarak Bluedorn, yükselmekte olan piyasalarda dış açıkların ısrarcı bir şekilde genişlemeye devam ettiğini, hatta bazı yükselen ekonomilerde ısınma olduğunu ve bu nedenle politikaların sıkılaştırılabileceğini dile getirerek, "Yavaşlama olsa dahi belki 'duraksama' riski görmüyoruz. Türkiye'de yükselmekte olan ekonomilerden bir tanesi. Türkiye'ye özgün durumlar olabilir ancak, bugün dünyadaki durumdan bahsediyoruz" dedi.