Akbank ve Citi'den Dünya'ya örnek işbirliği

Uzun süredir görüşmeleri devam eden projenin ayrıntıları ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 17 Mayıs 2011, 00:00 Güncelleme 17 Mayıs 2011, 15:56
Akbank ve Citi’den Dünya’ya örnek işbirliği

İÇİNDEKİLER

Citigroup EMEA Bölgesi Üst Yöneticisi Alberto Verme, Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt ve Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu'nun katılımıyla Conrad Otel'de, iki bankanın gerçekleştireceği projeye ilişkin basın toplantısı yapıldı.

Akbank ve Citi yeni bir proje ile dünyaya örnek bir işbirliğine ve ürüne imza atıyor. İlk defa dünyada iki banka yanyana gelerek ve özelliklerini birleştirerek böylesine global ve kapsamlı bir güçbirliği oluşturuyorlar. Citi bu projeyle tüm dünyada geçerli olan kredi kartı özelliklerini ilk defa başka bir bankayla paylaşıyor. Bu sayede Wings daha da globalleşiyor.

Akbank ve Citi dünyaya örnek ortaklıklarının beşinci yılında yeni bir projeyi daha duyurdu. Dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan bu işbirliği ile Wings, müşterilerine şimdi de tüm dünyada kullanabilecekleri yepyeni avantajlar sunuyor. Bu kapsamda ayrıca Citibank da "Citi Wings"i Türkiye'deki müşterilerinin hizmetine sunarak müşterilerini Wings'in benzersiz ayrıcalık ve avantajlar dünyasıyla buluşturuyor.

Dünya finans piyasalarının önde gelen bankası Citibank'ın Akbank'a ait kredi kartını Türkiye'de kendi müşterilerine sunması ve aynı zamanda tüm dünyada geçerli özelliklerini Akbank'ın Wings kartıyla paylaşması son yıllarda yıldızı parlayan Türk bankacılık sektörünün uluslararası bankacılık alanında geldiği noktayı gösteriyor. Bu proje aynı zamanda Citi'nin öncelikli ülkeler arasında gördüğü Türkiye'nin yüksek büyüme potansiyeline olan inancını ve Akbank'la arasındaki işbirliğini daha da geliştirmeye yönelik kararlılığını da ortaya koyuyor. Dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan bu güçbirliği, Akbank ve Citi'nin stratejik ortaklığını daha da kalıcı hale getiriyor.

Hergeçen gün derinleşen Akbank – Citi ortaklığının yeni projesinin tanıtımı 17 Mayıs 2011 Salı günü Citi EMEA Bölgesi CEO'su Alberto Verme, Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, Citibank A.Ş. Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı John Denhof ve Akbank Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sindel'in katılımlarıyla gerçekleştirilen bir basın toplantısıyla duyuruldu.

"Wings Artık Daha da Globalleşiyor"
İki banka arasındaki büyük işbirliğinin sonucunda Wings, müşterilerine şimdi de tüm dünyada kullanabilecekleri yepyeni avantajlar sunuyor. Kart sahiplerine benzersiz fırsat ve avantajlar sunan Wings'e bu projeyle Citi'nin 4 yeni global özellliği ekleniyor. Dünyadaki kredi kartı uygulamalarını bu kadar kapsamlı olarak başka bir bankayla paylaşması sebebiyle Citi için de bir ilk oluşturan bu proje kapsamında Wings sahipleri bundan sonra yurtdışında ihtiyaçları olan nakdi, Citi'nin global düzeydeki ATM ağından nakit çekim ücreti ödemeden çekebilecekler. Kart sahipleri Wings Globeshopper özelliği ile Amerika'dan yapacakları on-line alışverişler sonrasında ürünlerini indirimli kargo ücretiyle satın alabilecek. Citi Mil Transfer programı kapsamında Wings mil puanlarını British Airways Executive Club ve Singapur Havayolları KrisFlyer Programı gibi uluslararası havayolu şirketi milleri ile birleştirerek daha hızlı bedava uçma olanağı da sağlayacak olan Wings, ayrıca kullanıcılarını Citi World Privileges Programı sayesinde dünyada 4,000 restoran, otel ve mağazadaki indirimlerden yararlandıracak. Yeni özellikler sonrası Wings sahipleri Akbank ve Citi network'ünün sağladığı global avantajlardan yararlanma ve daha fazla kazanma fırsatı yakalayacak.

"Citibank'dan Yeni Kredi Kartı Citi Wings"
Wings'e global özellikler kazandıran Citibank, işbirliğinin bir parçası olarak da Türkiye'deki müşterilerine Haziran ayı itibari ile Citi Wings kredi kartını sunacak. Bu sayede hem Wings hem de Citi Wings, bir taraftan Citibank'ın dünyanın 100'den fazla ülkesinde sunmakta olduğu global özellik ve avantajlarına sahip olurken, diğer taraftan kart sahiplerini Akbank'ın güçlü üye işyeri ağı ve piyasa lideri seyahat ayrıcalıkları ile buluşturuyor.

"Türkiye dünyanın radarında!"
Citi EMEA Bölgesi (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) CEO'su Alberto Verme basın toplantısında yaptığı konuşmasında "Türkiye, güçlü makroekonomik göstergeleri ile bulunduğu bölgede öne çıkıyor. Dünyanın en büyük 17. ekonomisi olan Türkiye, 2010 yılında gerçekleştirdiği %8.9 büyüme oranı ile Avrupa'nın ve gelişmekte olan piyasaların en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer alıyor. Türkiye, istikrarlı bir ekonomiye sahip olup, kalifiye işgücü için bir cazibe merkezi konumunda olan önemli bir ulaşım ve ticaret merkezi. Tüm bu özellikleri ile öne çıkan Türkiye'nin, ileriki dönemde de parlayan bir yıldız olmasını bekliyoruz. Türkiye, dünyanın ve Citi'nin radarında yer alıyor." dedi.

Verme, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, Citi için de öncelikli bir ülke konumunda. Birçok uluslararası şirketin Türkiye'de olduğunu ve ülkeye daha fazla yatırım yapmayı planladığını görüyoruz. Türkiye'de çok önemli iki yatırımımız bulunuyor.. Bunlardan ilki, 35 yılı aşkın süredir Türkiye'de faaliyet gösteren Citibank Türkiye. Bir diğer önemli yatırımımız ise Akbank ile gerçekleştirmiş olduğumuz stratejik işbirliğimiz. Türkiye'de bugüne kadar 6 milyar dolardan fazla yatırım gerçekleştirdik. Bu yatırım, Citi'nin Akbank'a, Türkiye'ye ve kendi büyümesine yapmış olduğu stratejik ve uzun vadeli bir yatırımdır. Bu stratejik işbirliği Citi'nin sahip olduğu global vasıfları, deneyimi ve bilgi birikimini, Akbank'ın Turkiye bankacılık piyasasındaki uzmanlığı ve güçlü ilişkileri ile bir araya getirerek her iki tarafa da fayda sağlıyor. Citi olarak Citibank Türkiye'de büyümeye devam etmenin yanı sıra, Akbank ile olan ilişkimizi güçlendirmeyi ve iki kurum arasındaki işbirliğini daha da derinleştirmeyi amaçlıyoruz. Bugün burada, bu ortaklığın son meyvesini duyurmak için bulunuyoruz: Citibank Türkiye Wings'i müşterilerine sunmaya başlarken, Akbank da Wings'e Citi'nin global özelliklerini ekliyor."

"Ortaklığımız tüm dünyaya örnek. Citi ile Akbank dünyada bir ilki gerçekleştiriyor."
Basın toplantısında yaptığı konuşmada dünya bankacılığının dev kurumu Citi ile Türkiye bankacılık sektörünün lideri Akbank arasındaki stratejik ortaklığın her geçen gün daha da güçlendiğinin altını çizen Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, "2006 yılında başlayan stratejik işbirliğiyle Akbank'ın Türkiye'deki uzmanlığı ve geniş dağıtım kanallarını Citi'nin global uzmanlığı ve dünya üzerindeki en iyi uygulamaları ile birleştirdik. Tüm dünyaya örnek ortaklığımızla farklı segmentlerdeki müşterilere yenilikçi, modern ürün ve hizmetler sunmayı sürdürüyoruz. Bireysel bankacılık tarafında ortak ATM kullanımı, Citi müşterilerinin bireysel kredi ve kredi kartı ödemelerini Akbank Şube ve ATM'lerinden yapabilmeleri ve "Citi Axess" kredi kartı stratejik ortaklıktaki başarılı sinerjinin somut örneklerinden sadece birkaçı. Ayrıca, kurumsal bankacılık ve yatırım bankacılığı alanında da ortak çalışmalarımız devam ediyor. Bu sayede Citi – Akbank işbirliğini bankacılığın diğer alanlarına da taşıyoruz. Aksigorta ve Gebze-İzmir otoyol projelerindeki çalışmalarımız bu işbirliğinin önemli örneklerini teşkil ediyor." dedi.

Citi ile ortaya koydukları projelerin arkasındaki stratejik işbirliklerinin tüm dünyaya örnek bir çalışma modeli olduğunu belirten Akkurt "Bugün burada işbirliğimizin yeni bir projesini sizlerle paylaşmak için biraradayız. Dünyada İlk defa iki banka yanyana gelerek ve özelliklerini birleştirerek böylesine global ve kapsamlı bir güçbirliğine imza atıyorlar. Citi'nin dünyada 100'den fazla ülkede geçerli kart özellikleriyle varolan fırsatlar dünyasını genişleten ve daha da globalleşen Akbank Wings'in üzerinde bundan böyle Akbank ve Citi'nin logoları yer alacak. Bu proje Akbank ile Citi arasındaki yakın ve kalıcı işbirliğinin somut bir göstergesidir. Akbank olarak Citi ile birlikte her iki bankanın da müşterilerine değer katacak işbirliği alanlarında çalışmalar gerçekleştirmeye ve yeni projeler üretmeye devam edeceğiz." dedi.

Türk bankacılık sektörü için artık yeni hedefin dünya çapında ürünler çıkartarak uluslararası bankacılık sektörüne bilgi birikimi ihraç etmek olduğunu kaydeden Akkurt "Bugün dünya finans piyasalarının en önemli oyuncularından biri olan Citi'nin Akbank'ın Wings'ini gönül rahatlığı ile Türkiye'deki müşterilerine sunması Akbank'ın kredi kartları sektöründe geldiği ayrıcalıklı konumunu göstermektedir. Citi'nin attığı bu adım ayrıca Akbank'ın müşteri odaklı, kusursuz hizmet anlayışı ve kalitesinin en önemli global tescillerinden birini oluştururken Türk bankacılık sektörü için de yeni bir gurur kaynağı olmuştur. Artık bizler için yeni hedef bankacılık sektöründe dünyaya bilgi birikimimizi ihraç etmektir" dedi.

"Müşterilerimizi dünyaya, dünyayı müşterilerimize taşıyoruz."
Citibank A.Ş. Genel Müdürü Serra Akçaoğlu yaptığı konuşmada: "Citibank olarak Türkiye'deki müşterilerimize global ağımız ve uzmanlığımız ile katma değer sağlamayı hedefliyoruz. Citi olarak 200 yıla yaklaşan deneyimimiz ile, 6 kıtada 100'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor ve tüm segmentlerden müşterilerimize geniş ürün ve hizmet yelpazemizi sunuyoruz. Öncelikli hedefimiz müşterilerimizi dünyaya, dünyayı müşterilerimize taşımak. Gerek kurumsal gerekse bireysel bankacılık alanlarında global erişimimiz ve özelliklerimiz ile ürünlerimizi farklılaştırmayı hedefliyoruz. Bugün burada stratejik ortağımız Akbank ile yeni bir işbirliğini duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Bir taraftan Citi'nin global avantajlarını Türkiye'nin önde gelen seyahat kartı Wings'in özellikleri ile buluştururken diğer yandan Türkiye'deki müşterilerimize Wings ile aynı özelliklere sahip "Citi Wings" kartını sunuyoruz. dedi.

"Citibank'ın global avantajları Wings'de"
"Hayat. Şimdi. Benzersiz" sloganıyla birbirinden cazip fırsat ve avantajlar sunan Wings'i, yeni proje kapsamında eklenen global özelliklerle daha da ileri taşıdıklarını kaydeden Akbank Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Sindel "Türkiye'de kredi kartlarında son 15 yılda büyük değişim yaşandı. Yeni müşteri ihtiyaçları ve teknolojik olanaklarla birlikte kredi kartları sektörü, daha geniş bir ürün gamına doğru ilerlemesini sürdürüyor. Akbank olarak biz de 6 farklı ürün ve 5 milyonu aşan kart adedimizle Türkiye'deki öncülerden olduk. Farklı müşteri ihtiyaçlarına cevap veren bir kart portföyümüz var. Her ay gerçekleştirdiğimiz ortalama 80 kampanya ile müşterilerimizin beklentilerine cevap vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. 2011 yılında ilk çeyrekte kredi kartları pazar payını en çok ve en hızlı artıran banka olduk. Bugün 400.000'in üzerinde Wings kart var. Wings uçuş kartları arasında en başarılı ve kalıcı kart olarak başarılarıyla sektörde ayrıcalıklı bir konuma ulaştı. Wings bugün hem havayolu bağımsız hem de uçuş mili ile havayolları millerini birleştiren ilk ve tek kredi kartı konumunda bulunuyor. Kartlarının sağladığı avantajlarla daha keyifli seyahatler gerçekleştiren Wings sahipleri 1.000.000 kere uçtu. Ancak Akbank olarak bununla yetinmiyoruz. Bugün Wings'in kanatlarını daha da parlatıyoruz. Müşterilerimize beklentilerinin ötesinde hizmet sunabilmek amacıyla müşterilerimizin hayatlarını renklendirecek yeni fırsatlar içeren daha güçlü bir projeyi hayata geçiriyoruz. Citi'yle gerçekleştirdiğimiz bu proje kapsamında Wings'in kazandığı 4 yeni özellik de birbirinden önemli ve değerli. Sadece bir kart programı olmanın ötesine geçen Wings artık, müşterilerine global ayrıcalık ve avantajlar sunan bir kart platformuna dönüşüyor. Wings yeni özellikleri ile müşterilerimize bundan sonra daha da ayrıcalıklı hizmetler sunacak. Wings ayrıcalıkları portföyüne dahil ettiğimiz Citi Mil Transfer Programı, Citi World Privileges, Yurtdışı Citi ATM paylaşımı ve Wings Globeshopper özellikleriyle müşterilerimize sunacağımız yeni ve benzersiz hizmetleri sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. " dedi.

"Citibank'dan yeni kredi kartı Citi Wings"
Citibank A.Ş. Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı John Denhof konuşmasında "Bireysel bankacılık alanında en rekabetçi ve yenilikçi alanlardan biri kuşkusuz kredi kartları ve seyahat kartları. Citibank olarak dünyanın en büyük kredi kartı sağlayıcısı olma özelliğimiz ile bu rekabetçi piyasada büyümeyi ve Akbank ile olan işbirliğimizi büyütmeyi hedefliyoruz. Dünyanın 100'den fazla ülkesinde faaliyet göstermemizin getirdiği güç ile diğer ülkelerde sunmakta olduğumuz dünyadaki 13000 Citibank ATMsinden ücretsiz nakit çekme, Citi Mil Transferi Programı, online yurtdışı alışverişte birçok avantajlar sağlayan Wings Globeshopper ve 28 ülkede indirim ve ayrıcalıklar sunan Citi World Priviliges özelliklerini hem Wİngs hem Citi Wings sahipleri kullanacak. Haziran ayı itibari ile Türkiye'deki müşterilerimize sunacağımız Citi Wings kredi kartı ile Citibank'ın global özellik ve avantajlarını, Akbank'ın güçlü üye işyeri ağı ve piyasa lideri seyahat ayrıcalıkları ile buluşturuyor olacağız." dedi.