Konutta büyük tuzak

Sosyal alanların metrekaresinin daire metrekaresine eklenmesi nedeniyle tüketiciler 80 metrekarelik daireye 120 metrekare fiyatı ödüyor.

Giriş Tarihi 31 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 01 Kasım 2010, 10:13
Konutta büyük tuzak

İÇİNDEKİLER

Bu duruma isyan eden inşaatçı Bülent Dündar "Gereksiz donatılar yüzünden, golf oynayanların parasını oynamayanlar da ödüyor" dedi

Bugün'de yer alan habere göre, konut almayı düşünenler dairenin net-brüt metrekaresine dikkat etmeli. 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Dündar, sosyal alanların metrekaresinin dairenin metrekaresine ilave edilmesi nedeniyle tüketicilerin 80 metrekarelik daireye 120 metrekare fiyatı ödemek zorunda kaldığını söyledi. Bu duruma isyan eden inşaatçı Bülent Dündar gereksiz donatılar yüzünden, golf oynayanların parasını oynamayanların da ödediğini açıkladı.

Dündar "Müşteri 120 metrekarelik daire aldığını sanıyor, oysa o dairenin net kullanım alanı 80 metrekare. Satılırken bu dairenin brüt büyüklüğünün 120 olduğu söylenmediyse ya da müşteri dikkat etmediyse alıcı daire teslim edildiğinde şok olabiliyor" dedi. Net-brüt ayrımının projelerdeki ortak kullanım alanları ve sosyal alanlardan kaynaklandığını anlatan Dündar, son zamanlarda projeleri şık göstermek adına yapılan gereksiz donatılar yüzünden projelerde dairelerin fiyatlarının şişirildiğini öne sürdü. Dündar şunları söyledi:

"Örneğin bir proje golf sahasına yer vermiş. Ama 1000 daire var ise ve sadece 2 daire golf oynamak istiyorsa, diğer 998 daire bu sahanın bakım parasını ödemek zorunda. Yine satılabilir yerler arasında olmayan o golf sahasının maliyeti de satılan dairelere ekleniyor. Sinema, tiyatro, spor salonları yapacaklarını söylüyorlar. Yapacaklarından şüphem yok. Yakında içine hastane de koyacaklar! Ama bunlar gerçek ihtiyaçlar değil, hem alırken hem yaşarken maliyetin artmasına neden oluyorlar. Gereksiz lüks donatılar daire fiyatını da aidatı da şişiriyor. Zaten bu kadar aktiviteyi yapmak isteyenler dışarıda da yapıyorlar, kimse siteye hapsolmak istemez."