Emeklilerin maaşı ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, emekli aylıkları ile ilgili çalışma konusunda, ''Hesap yapacağız, temel amacımız adaletsizliği düzeltmek ama bu konuda gerçekçi olmak lazım'' dedi.

Giriş Tarihi 16 Ekim 2009, 00:00 Güncelleme 16 Ekim 2009, 13:44

İÇİNDEKİLER

Bakan Dinçer, ''İş-Kur İl Müdürleri Toplantısı''na gelişinde basın mensuplarının emekli aylıklarına yönelik yapılacak çalışma konusundaki sorularını yanıtladı.

Dinçer, bu konuda ''henüz belli olmuş bir şey olmadığını'' söyledi. ''Sistemde bir takım adaletsizlikler varsa bunları tespit edip gidermek için çalışma yapacaklarını'' anlatan Dinçer, şunları kaydetti:

''Benim gördüğüm kadarıyla konuyla ilgili bilgiler henüz çok hamken abartılıyor gibi hissediyorum. Biraz ihtiyatlı davranmakta fayda var. Çünkü bu adaletsizliğin telafisinin bize neye mal olacağını henüz görmüş değiliz. Bu açıdan bakıldığında önce önümüzü görelim, sonra karar vereceğimiz zaman sizlerle bunu paylaşırım. Henüz çalışma tamamlanmadı. Telaffuz edilen rakamlar zannediyorum gazeteci arkadaşların gönlünden geçen rakamlar. Haksız yere ve gerçekleşmeyecek beklentilerle insanlarımıza umut vermek doğru değil. Biz hesap yapacağız, temel amacımız adaletsizliği düzeltmek ama bu konuda gerçekçi olmak lazım.''