Zinaya darbe

37 milyon üyesi olan ve evlilere çöpçatanlık hizmeti veren Ashely Madison, darbe timi tarafından hacklendi. Üyelerin listesinin yayınlandığı site milyonlarca kez tıklanınca 2 dakika içinde çöktü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2015 Güncelleme 21 Ağustos 2015, 01:52
Zinaya darbe

İÇİNDEKİLER

Evli kişilere çöpçatanlık hizmeti veren Ashley Madison internet sitesi, bilgisayar korsanları tarafından hacklendi. Üye bilgileri çalındı. Sloganı "Hayat kısa, bir ilişki yaşayın" olan sitenin 37 milyon üyesi büyük bir panik içerisine girdi.

2 DAKİKA İÇİNDE ÇÖKTÜ
Önceki gün yayınladıkları liste ile dünyanın adeta 'zina haritasını' çıkaran ve kendilerine Impact Team (Darbe Takımı) olarak tanımlayan bilgisayar korsanları, üyelerin adreslerini, isimlerini, kredi kartı numaralarını hatta nerelerde ilişkiye girdiklerinin bilgilerini ve cinsel fantezilerini paylaştı. Ancak, liste internete yüklenir yüklenmez milyonlarca kişi tarafından arandı. Bu durum, sitenin çökmesine neden oldu. Bir hacker bu durum üzerine "İnsanların, listedekileri aradıklarını bulmaları için bir veri tabın hazırladım. Ancak, iki dakika içinde binlerce kez tıklandı ve site çöktü" dedi.

VATİKAN DA BULUNUYOR
Yaşanan olay sonrası sitenin kullanılmaması konusunda insanlar uyarılırken, uyarılara kulak asılmaz ise bazı kişisel bilgilerin daha sonra şantaj olarak kullanılabileceği açıklandı. Hacker grubu listede bankacıların, devlet memurlarının, Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün, itfaiye erlerinin, İngiltere Ulusal Sağlık Servisi personellerinin, BBC'de görevli gazetecilerin, polislerin hatta Vatikan'da görevli personelden kardinallere ve papazların da olduğunu dile getirdi.

BBC LİSTEDE
İngiliz siyasilerin listede yoğunlukta olduğunu öne sürüldü. Listede adı geçen evli ve iki çocuk annesi milletvekili Michelle Thomson, olayı yalanlarken, BBC radyosundan DJ Scott Mills, ise adının geçmesini anlamsız ve şamatalı buldu. Gay olduğunu ve sevenlerinin saygı göstereceğini söyledi.