Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis: Türkiye ile görüşmek önemli

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, 23 Eylül'de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmek istediğini söyledi. İşte Miçotakis'in açıklamaları ve 9 Eylül 2019 tarihli Takvim Gazetesi'nden derlediğimiz dünyadan haberler…

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2019 Güncelleme 09 Eylül 2019, 07:56
Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis: Türkiye ile görüşmek önemli

İÇİNDEKİLER

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, 23 Eylül'de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la görüşmek istediğini söyledi. Miçotakis, "Bu (başbakan olarak) ilk görüşme olacak. Türkiye ile konuşmak her zaman daha iyidir. Bu konuda daha önce de benzer açıklamalar yaptım. Umarım New York'ta Sayın Erdoğan'la bir araya geliriz" dedi.

TRUMP'TAN TALİBAN KARARI
ABD Başkanı Donald Trump, bir ABD askerinin de öldüğü Kabil'deki saldırı dolayısıyla Taliban'la devam eden barış görüşmelerini durdurduğunu açıkladı. Trump, "Taliban, Kabil'de 11 kişinin ve bizim de büyük bir askerimizin hayatına mal olan saldırıyı üstlendi. Derhal barış görüşmelerini durdurdum" ifadesini kullandı.



BORIS'E BİR ŞOK DAHA
İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'ın kardeşi Jo Johnson'ın ardından, Çalışma Bakanı Amber Rudd da istifa etti. Rudd, gerekçe olarak Johnson'ın 21 milletvekilini Muhafazakar Parti'nin parlamento grubundan ihraç etmesini gösterdi ve bu durumun kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.



MEZARLIK NÖBETİ
Seks ticareti ve insan kaçakçılığından tutuklanan ünlü milyarder Jeffrey Epstein, geçtiğimiz günlerde hücresinde intihar etmişti. ABD'li sapık milyarderin intiharı sonrası mezarıyla ilgili de garip bir iddia ortaya atılmıştı. Epstein, ailesinin bulunduğu bir Yahudi mezarlığına sessizce gömüldü. Epstein'in mezarına da ismi yazılmadı, ailesine ait mezar taşlarındaki yazılar da ortadan kaldırıldı.



Bunun nedeninin mezarlığa olası saldırı girişimini önlemek amacıyla yapıldığı belirtildi. Ancak ihbar üzerine New York polisi, saldırıya uğrama ihtimali nedeniyle mezarlıkta nöbet tutmaya başladı.