Villa direniş

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2011 Güncelleme 26 Ağustos 2011, 21:01
Villa direniş

İÇİNDEKİLER

42 yıllık Kaddafi rejimini yıkan isyan, Çöl Tilkisi'nin lüküs hayatını da yıktı. Kaddafi'nin Trablus'taki sarayını ele geçiren muhaliflerin son adresi ise villalar oldu! İsyancılar bu kez Kaddafi ailesinin Akdeniz kıyısındaki yazlık evlerine girdi. İçinde yüzme havuzu, jakuziler ve spor salonlarının bulunduğu villalar, artık muhaliflerin hizmetindeydi.

İSYANCILAR İZNE AYRILDI!
Malibu tarzındaki evde ellerindeki silahlarla havuza atlayan isyancılar, "Tüm bunlar artık Kaddafilerin değil, Libya halkının" diye bağırdı. Havuzda oyunlar oynayan gençler, sarı renkteki kano ile de bol bol keyif yaptı. Bu arada villaların Kaddafi'nin çocuklarına ve yakın danışmanlarına ait olduğu belirtildi.

ÖNCELİK PETROL
Kaddafi yönetiminin düşmesiyle birlikte petrol sahaları da muhaliflerin eline geçti. Ulusal Geçiş Konseyi petrol ihracatına iki hafta içinde başlayacaklarını söyledi. Petrol işlerinden sorumlu Ali Tarhuni, "İlk üç haftada 500 bin ila 600 bin varile ulaşabiliriz. Daha sonra üretimimizi 1.6 milyon varile çıkaracağız. Bu seviyeye bir yıllık bir sürede ulaşacağız" dedi.