Uşaktan al haberi

Medya baronu Murdoch, geçen yıl kendisini Tony Blair'le aldatan eşi Wendi hakkında ilk kez konuştu: Dedikodular artmıştı. Çiftliğe geldim ve evin erkek hizmetçisiyle konuştum. Maalesef iddialar doğruydu, hemen boşanma davası açtım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2014 Güncelleme 13 Nisan 2014, 01:49
Uşaktan al haberi

İÇİNDEKİLER

Dünyanın en büyük medya patronu 'News Corporation' şirketinin sahibi Rupert Murdoch, bu kez kendini manşetlere taşıdı... Fortune dergisine konuşan Murdoch'un kendisini aldatan 14 yıllık eşi Wendi Deng'le ilgili yaptığı açıklamalar, gündemin ilk sırasına yerleşti.

Yaklaşık 1 yıl önce Deng'in İngiltere eski Başbakanı Tony Blair ile buluştuğunu Avustralya'da bir toplantıdayken öğrendiğini belirten Murdoch, "Önce davette olduğunu düşündüm. Eşimin beni aldatacağına dair bir durum yoktu. ABD'deki çiftliğime döndüm. Yardımcılarımla, evin çalışanlarıyla tek tek görüştüm. Evin gönüllü hizmetlisi, bana detayları anlattı. 1 hafta sonra boşanma davası açtım. Bu durumu kabul etmem söz konusu değildi" dedi.

Kendisinden 38 yaş küçük Çin asıllı eşiyle olan evliliğini sonlandırmak için New York Mahkemesi'ne başvuran Murdoch'ın 5 milyar dolar tazminat ödemeyi de kabul ettiği belirtildi.

Wendi'den olan kızları Grace (11) ve Cloe'nin (7) velayetini paylaşmak istediği öğrenilen Murdoch'ın Tony Blair'e çok kızgın olduğu ifade edildi. Davanın çok kısa bir süre içinde sonuçlanacağı açıklandı. Ayrılık kararının resmileşmesinden sonra Wendi'nin aldığı tazminatın, rekor olarak kayıtlara geçeceği belirtildi.

LONDRA'YI TERK ETTİ

Rupert Murdoch, 2011'de patlak veren telekulak skandalından kendisinin sorumlu olmadığını söylemişti... İngiltere'de üst düzey bürokratların bile dinlendiği ve Murdoch'ın gazetelerinde haber olduğunun ortaya çıkmasından sonra büyük bir kayba uğrayan Murdoch'ın, koltuğunu oğlu James'e devredeceği açıklanmıştı. James Murdoch, telekulak skandalının mağdurlarından özür diledikten sonra, bazı gazeteleri kapattığını canlı yayında belirtmişti. Murdoch ailesinde ağır hasara neden olan bu olay sonrası Rupert Murdoch, Londra'yı terk edip, New York'a yerleşmişti.