Ukrayna'da tutuklanan muhalif lider Medvedçuk'un eşi Oksana Marchenko Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi

Rusya - Ukrayna savaşında 1 ay geride kalırken bölgede de yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Dün Zelenskiy, 'Putin'in kızının vaftiz babası' olarak da tanınan muhalefet partisi lideri Viktor Medvedçuk'un yakalandığını duyurmuştu. Medvedçuk'un eşi Oksana Marchenko ise bugün paylaştığı bir video mesajla Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek yardım istedi. Marchenko, Türkçe olarak, "İyi dost kara günde belli olur" dedi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Ukrayna'da tutuklanan muhalif lider Medvedçuk'un eşi Oksana Marchenko Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta yaklaşık iki ay geride kalırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Ukraynalı milletvekili Viktor Medvedchuk, düzenlenen özel operasyonla yakalandı.

Ukrayna'da tutuklanan muhalif lider Medvedçuk'un eşi Oksana Marchenko Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi-2

Ukrayna parlamentosunda Rusya yanlısı olarak bilinen Yaşam İçin Muhalefet Partisi'nin Başkanı olan Viktor Medvedchuk, hakkında 'vatan ihanet' nedeniyle görülen davada ev hapsine çarptırılmıştı.

Ukrayna'da tutuklanan muhalif lider Medvedçuk'un eşi Oksana Marchenko Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi-3

Medvedchuk, 24 Şubat'ta savaşın başlamasıyla ev hapsinden firar etmişti.

Ukrayna'da tutuklanan muhalif lider Medvedçuk'un eşi Oksana Marchenko Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi-4

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Putin'e yakınlığıyla tanınan Medvedçuk'u, Rusların esir tuttuğu Ukraynalılarla değişmeyi önermişti.

Ukrayna'da tutuklanan muhalif lider Medvedçuk'un eşi Oksana Marchenko Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi-5

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEDİ
Söz konusu gelişmeler sonrası Medvedçuk'un eşi Oksana Marchenko, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile eşinin serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi.

Ukrayna'da tutuklanan muhalif lider Medvedçuk'un eşi Oksana Marchenko Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi-6

Marchenko, kendi dilinde yaptığı konuşmanın kısa bir bölümünde Türkçe olarak, "İyi dost kara günde belli olur" dedi.

Ukrayna'da tutuklanan muhalif lider Medvedçuk'un eşi Oksana Marchenko Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi-7

Marchenko'nun Rusça açıklamaları ise şöyle:

Ukrayna'da tutuklanan muhalif lider Medvedçuk'un eşi Oksana Marchenko Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi-8

"Sayın Erdoğan, siz barışçıl diyalogdan yanasınız. Eşimin hayatından endişe duyuyorum. Otoriteniz oldukça büyük. (Ukraynalılar) Size saygı duyuyorlar ve sizi dinliyorlar. Otoritenizi eşimin kurtarılması adına kullanmanız için size yalvarıyorum"

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler