Ukrayna'da tutuklanan muhalif lider Medvedçuk'un eşi Oksana Marchenko Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi

Rusya - Ukrayna savaşında 1 ay geride kalırken bölgede de yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Dün Zelenskiy, 'Putin'in kızının vaftiz babası' olarak da tanınan muhalefet partisi lideri Viktor Medvedçuk'un yakalandığını duyurmuştu. Medvedçuk'un eşi Oksana Marchenko ise bugün paylaştığı bir video mesajla Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek yardım istedi. Marchenko, Türkçe olarak, "İyi dost kara günde belli olur" dedi.

Giriş Tarihi 13 Nisan 2022, 19:10 Güncelleme 28 Eylül 2022, 23:38
Ukrayna’da tutuklanan muhalif lider Medvedçuk’un eşi Oksana Marchenko Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi

İÇİNDEKİLER

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta yaklaşık iki ay geride kalırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Ukraynalı milletvekili Viktor Medvedchuk, düzenlenen özel operasyonla yakalandı.

Ukrayna parlamentosunda Rusya yanlısı olarak bilinen Yaşam İçin Muhalefet Partisi'nin Başkanı olan Viktor Medvedchuk, hakkında 'vatan ihanet' nedeniyle görülen davada ev hapsine çarptırılmıştı.

Medvedchuk, 24 Şubat'ta savaşın başlamasıyla ev hapsinden firar etmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Putin'e yakınlığıyla tanınan Medvedçuk'u, Rusların esir tuttuğu Ukraynalılarla değişmeyi önermişti.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEDİ
Söz konusu gelişmeler sonrası Medvedçuk'un eşi Oksana Marchenko, sosyal medya hesabından yayınladığı video ile eşinin serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi.

Marchenko, kendi dilinde yaptığı konuşmanın kısa bir bölümünde Türkçe olarak, "İyi dost kara günde belli olur" dedi.

Marchenko'nun Rusça açıklamaları ise şöyle:

"Sayın Erdoğan, siz barışçıl diyalogdan yanasınız. Eşimin hayatından endişe duyuyorum. Otoriteniz oldukça büyük. (Ukraynalılar) Size saygı duyuyorlar ve sizi dinliyorlar. Otoritenizi eşimin kurtarılması adına kullanmanız için size yalvarıyorum"