Türk savunma sanayisi Çin basınında! Çok katmanlı hava savunma sisteminin ilk neticeleri: Hisar U ve Siper 2
Türk hava savunma sanayisindeki başarıları dünyada yankı uyandırmaya devam ediyor. Çin Ordu Gazetesi, “Türkiye'nin Çok Katmanlı Hava Savunma Sistemi İlk Neticelerini Gösteriyor” başlıklı haberde Türkiye’nin yerli ve milli silahlarına dikkat çekti.
Türkiye'nin savunma sanayii atılımı dünya basını tarafından dikkatle takip ediliyor. Çin Ordu Gazetesi, "Türkiye'nin Çok Katmanlı Hava Savunma Sistemi İlk Neticelerini Gösteriyor" başlıklı haberde Türkiye'nin hava savunma sistemlerindeki gelişimini ele aldı.

"TÜRKİYE KADEMELİ SİSTEMİN TEMELİNİ ATIYOR"
"Siper 2" uzun menzilli hava savunma füzesinin ilk testinin tamamlandığını belirten Çin Ordu Gazetesi, "Bu gelişmeyle Türkiye uzun, orta ve kısa menzilli, bağlantılı ve kademeli hava savunma füze sistemi kurmanın temelini atıyor." ifadelerini kullandı.
Çin gazetesi, yerli uzun menzilli hava savunma füze sistemi Siper'in savaş uçakları ve seyir füzeleri gibi hedefleri engellemeyi amaçladığını belirtti. Siper 2'nin Siper 1'e göre yeni bir aktif radar tarayıcı ve yeni bir motorunun olduğu, genel performansın iyileştirildiği belirtildi.

Haberde, ayrıca, Siper'in Hisar-U uzun menzilli hava savunma füzesi temel alınarak geliştirildiğine dikkat çekildi.
Hisar serisinin güçlü bir hareket kabiliyetine sahip olduğu ve hedef tespitinden füze fırlatılmasına kadar geçen sürenin 4 saniyenin altında olduğu kaydedildi.