Trump “pazartesi büyük gün” dedi! Zelenskiy'den Putin iddiası | Ukrayna’da neler oluyor?

Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesi için görüşmeler devam ederken ABD Başkanı Donald Trump’tan flaş bir açıklama geldi. Rusya ile ateşkes konusunda mutabık kalmaya çalıştıklarını söyleyen Trump pazartesiyi işaret etti. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise Putin'in yalan söylediğini, Rusya'nın ateşkesi engellemeye çalıştığını iddia etti. İşte Ukrayna’dan dakika dakika gelişmeler…

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :15 Mart 2025 , 10:23 Güncelleme Tarihi :15 Mart 2025 , 16:09
Trump pazartesi büyük gün dedi! Zelenskiy’den Putin iddiası | Ukrayna’da neler oluyor?

İÇİNDEKİLER

    Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesi için görüşmeler devam ederken bir yandan da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy arasında karşılıklı tehditler devam ederken ABD Devlet Başkanı ihtilaf için kritik günün Pazartesi olduğunu söyledi.

    Ukrayna Savaşı'ndan dakika dakika gelişmeler Takvim.com.tr'de…

    CANLI ANLATIM
    16:06 15 Mart 2025
    ZELENSKİY'DEN PUTİN İDDİASI

    Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy X hesabından yaptığı paylaşımda Putin'in yalan söylediğini, Rusya'nın ateşkesi engellemek için her şeyi yaptığını iddia etti.

    12:21 15 Mart 2025
    24 SAAT İÇİNDE ATEŞKES CEVABI

    ABD Başkanı Donald Trump, başkan seçilmeden önce Rusya-Ukrayna Savaşı'nı 24 saat içinde bitirebileceği vaadine ilişkin, "Bunu söylediğimde biraz istihza ettim. Kastettiğim şey, bunu bitirmek istediğimdi ve bence başarılı olacağım." değerlendirmesinde bulundu.

    Fragmanda Rusya-Ukrayna Savaşı'nı 24 saat içinde bitirebileceği vaadi sorulan Trump, "Bunu söylediğimde biraz istihza ettim. Kastettiğim şey, bunu bitirmek istediğimdi ve bence başarılı olacağım." ifadelerini kullandı.

    Rusya'nın ateşkesi kabul etmeme ihtimaline dair ise Trump, bunun "kötü bir haber" olduğunu söyledi.

    10:17 15 Mart 2025
    TRUMP PAZARTESİYİ İŞARET ETTİ

    Trump'ın yarın yayımlanacak "Full Measure" televizyon programına verdiği röportajın fragmanı paylaşıldı.

    ABD Başkanı Donald Trump Ukrayna krizinde ABD'nin önerdiği geçici ateşkes konusunda Moskova ile yürütülen müzakerelerin şimdiye kadar "iyi" gittiğini ve yakında iyi haberler beklediğini söyledi.

    Bu haftanın başlarında Washington ve Kiev 30 günlük bir ateşkes önerisi sundular ve ABD özel temsilcisi Steve Witkoff girişimin ayrıntılarını perşembe günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e iletti. Putin, Moskova'nın bu fikre açık olduğunu ancak öncesinde birçok konunun ele alınması gerektiğini, bunların arasında şu anda Rusya'nın Kursk Bölgesi'nde kuşatılmış olan Ukrayna müdahale güçlerinin kaderinin de bulunduğunu vurguladı.

    Trump, cuma günü yayınlanan Full Measure için Sharyl Attkisson ile yaptığı röportajda, Putin ile girişim hakkında doğrudan bir iletişim kurduğunu ne doğruladı ne de yalanladı ve bunu "çok karmaşık bir durum" olarak nitelendirdi.

    Rusya ile de ateşkes konusunda mutabık kalmaya çalıştıklarını söyleyen Trump “Ve şimdiye kadar her şeyin yolunda gittiğini düşünüyorum. Pazartesi günü biraz daha fazla şey öğreneceğiz ve umarım bu iyi olur.” dedi.