Terör devleti İsrail'den katliamlara körük: Hamas'ın esir takası ve ateşkes teklifini reddetti

Soykırımcı İsrail, dünyanın en büyük açık hava hapishanesine çevirdiği Gazze’ye yönelik saldırılarına 40. günde de devam ediyor. Günlerdir el Kassam Tugaylarını bahane ederek sivilleri hedef alan İsrail, Gazze’de aktif tek bir hastane bile bırakmadı. Katliama doymayan  İsrail’in, Hamas’ın elinde tuttuğu 50 İsrailli rehineye karşılık, İsrail hapishanelerinde tutuklu kadın ve çocukların serbest bırakılması ile Gazze Şeridi’nde 3 gün çatışmalara ara verilmesini içeren esir takası teklifini reddettiği belirtildi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Terör devleti İsrail'den katliamlara körük: Hamas'ın esir takası ve ateşkes teklifini reddetti

Soykırımcı İsrail kara, hava ve deniz saldırıları ile Gazze'ye saldırmaya devam ediyor.

Terör devleti İsrail'den katliamlara körük: Hamas'ın esir takası ve ateşkes teklifini reddetti-2

Saldırıların 40. gününde sivilleri hedef almaya devam eden İsrail, abluka altına alarak dünyanın en büyük açık hava hapishanesine çevirdiği Gazze'de Filistinlilere açıkça soykırım uyguluyor.

Terör devleti İsrail'den katliamlara körük: Hamas'ın esir takası ve ateşkes teklifini reddetti-3

İSRAİL'DEN RED ÜSTÜNE RED
İsrail devlet televizyonu KAN'a göre Tel Aviv yönetimi, Hamas'ın esir takası teklifini reddetti. Hamas'ın teklif kapsamında 50 İsrailli rehinenin serbest kalmasına karşılık, Gazze'de çatışmalara 3 gün ara verilmesi ile İsrail hapishanelerindeki Filistinli kadın ve çocukların serbest bırakılması şartını koştuğu aktarıldı.

İsrail'in Kanal 12 televizyonunun haberinde de adı açıklanmayan İsrailli bir yetkili, Hamas ile yürütülen görüşmelerdeki aracıların, "İsrail'in daha geniş çaplı bir esir takası istediğini bildiklerini" ifade etti.

Terör devleti İsrail'den katliamlara körük: Hamas'ın esir takası ve ateşkes teklifini reddetti-4

Hamas, İsrail'in esir takası konusunu ertelediğini duyurmuştu Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas'ın Telegram kanalından yayınlanan ses kaydında, Katarlı arabulucuların geçen hafta boyunca Gazze'deki İsrailli esirlere karşılık, Filistinli 200 çocuk ve 25 kadının serbest bırakılması için çalıştığını kaydetmişti.

Terör devleti İsrail'den katliamlara körük: Hamas'ın esir takası ve ateşkes teklifini reddetti-5

EBU UBEYDE 5 GÜNLÜK ATEŞKES TEKLİF ETMİŞTİ
İsrail'in, Gazze'deki 100 kadın ve çocuğun serbest bırakılmasını istediğini aktaran Ebu Ubeyde, Kassam olarak, 5 günlük bir ateşkesle 50 kadın ve çocuğu serbest bırakabileceklerini ve bu sayının 70'i bulabileceğini arabuluculara ilettiklerini söylemişti.

Esir takası için yapılacak anlaşmanın, ateşkesi ve insani yardım girişini içermesini talep ettiklerini belirten Ebu Ubeyde, İsrail'in bu konuyu "ertelediğini ve kaçtığını" dile getirmişti.

Terör devleti İsrail'den katliamlara körük: Hamas'ın esir takası ve ateşkes teklifini reddetti-6

DAHA ÖNCE 4 REHİNE SERBEST BIRAKILMIŞTI
Gazze Şeridi'nde yaşları 9 ay ile 85 arasında değişen yaklaşık 240 kişinin esir tutulduğu tahmin ediliyor. Hamas bugüne kadar toplam 4 rehineyi serbest bıraktı, 1 rehine ise İsrail ordusunun düzenlediği operasyon ile kurtarılmıştı.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler