Soykırımcı İsrail, Filistinli şehitlerin naaşlarını da göz dikti: Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki mezarları ve morgları alıkoydu

Soykırımcı İsrail, Filistinli şehitlerin naaşlarına da göz dikti. Daha önce hastane bahçesine kazılan mezarları açan ve orada gömülü olan 100 kadar ölüyü çıkarıp götüren katil İsrail, işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nden 450 Filistinlinin naaşlarını mezarlıklarda ve morglarda alıkoyduğu belirtildi.

Giriş Tarihi 02 Ocak 2024, 18:01 Güncelleme 02 Ocak 2024, 18:37
Soykırımcı İsrail, Filistinli şehitlerin naaşlarını da göz dikti: Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki mezarları ve morgları alıkoydu

İÇİNDEKİLER

Soykırımcı İsrail'in aylardır abluka altına aldığı Gazze'de katlettiği sivillerin naaşlarına da göz dikti. Daha önce Gazze Hükümeti Medya Ofisi yetkilisi İsmail Al Sevabta, işgal güçlerinin hastane bahçesine kazılan mezarları açtığını ve orada gömülü olan 100 kadar cesedi çıkarıp götürdüğünü söylemişti.

Sevabta'nın açıklamaları uluslararası ajanslardan sessiz sedasız silinirken soykırımcı İsrail'in öldürdüğü Filistinlilerin organlarını topladığına dair yıllar önce yapılan haberler yeniden gündeme gelmişti.



MEZARLIKTA VE MORGLARDAKİ NAAŞLARI ALIKOYDU
İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nden 450 Filistinlinin naaşlarını mezarlıklarda ve morglarda alıkoyduğu belirtildi.

"Şehitlerin Naaşlarını Geri Alma Girişimi", İsrail'in Filistinlilere ait cenazeleri alıkoymasına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail'in, mezarlık ve morglarda 450 Filistinlinin naaşını alıkoyduğu belirtildi.

İsrail'in 1967 yılından bu yana çeşitli şekillerde öldürdüğü 256 Filistinlinin naaşlarını Rakamlar Mezarlığı'nda tuttuğu, 194 naaşın da 2015'ten bu yana öldürülen Filistinlilere ait olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsrail'in alıkoyduğu naaşlardan 18'i İsrail hapishanelerinde ölen esirlere, 21'i 18 yaş altı çocuklara, 5'i kadınlara ait. Bu naaşlardan 52'si ise 7 Ekim'den önce Gazze Şeridi'nde alıkonuldu."

ALIKOYULAN NAAŞLARIN SAYISI BİLİNMİYOR
İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te bu yıl 79 Filistinlinin naaşını alıkoyduğu belirtilen açıklamada, 7 Ekim'den bu yana da Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 47 Filistinlinin cenezasini alıkoyduğu aktarıldı.

Açıklamada, bilgiye erişimin sınırlı olmasından dolayı Gazze Şeridi'nden alıkonulanların sayısının ise bilinmediği ifade edildi.

İsrail yönetimi, öldürdükten sonra alıkoyduğu Filistinlilerin naaşını "Rakamlar Mezarlığı" adı verilen ve üzerinde isimler yerine yalnızca rakamların bulunduğu mezarlara defnediyor.

İsrail Yüksek Mahkemesi, Eylül 2019'da İsrail askeri yetkililerine, Filistinli şehitlerin cesetlerini alıkoymak ve onları gelecekte müzakere kartı olarak kullanmak amacıyla geçici olarak defnetme yetkisi veren bir karar çıkarmıştı.

YILLAR ÖNCE ORTAYA ÇIKMIŞTI: İSRAİL FİLİSTİNLİLERİN ORGANLARINI ÇALIYOR
İsveç gazetesi Aftonblated, 2009 tarihli haberinde soykırımcı İsrail'in organ kaçakçılığını ortaya çıkarmıştı. Berkeley Ünivetsitesi'nde Antropoloji Profesörü ve organ kaçakçılığı konusunda dünyanın önce gelen uzmanlarından biri olan Nancy-Scheper-Hughes'un İsrailli patolog ile 2000 yılında yaptığı röportajda Hiss, "Kornea toplamaya başladık. Yapılanlar son derece gayrı resmiydi. Ailelerden hiçbir izin istenmedi." ifadeleri ile Abu Kabir Enstitüsü'ndeki patologların Filistinlilerin cesetlerinden deri, kalp kapakçıkları ve kemikler aldığını itiraf etmişti.

SADECE ÖLÜLERDEN ORGAN TOPLAMIYORLAR
Aftonblated, röportajın orijinalini 2009'da yayımladı ve soykırımcı İsrail'in hayatta olan Filistinlilerden de organ topladığını iddia etti. Tahmin edildiği gibi söz konusu haberin ardından İsrail, gazeteyi Yahudi düşmanlığı ile suçlarken İsveçlilerin makaleyi kınamasını talep etti ve bu da büyük bir diplomatik tartışmaya yol açtı. Dönemin İsveç dışişleri bakanı ise İsrail'e yapılması planlanan resmi ziyareti iptal etti. Soykırımcı İsrail'in organ hırsızlığı ise yıllardır devam ediyor.

İngiliz the Guardian ise 2009 tarihli haberinde ise İsrail'in Filistinlilerin organlarını çaldığı itiraf edilirken İsveç gazetesi Aftonblated'ın İsrail'in Filistinlileri organlarını almak için öldürdüğüne dair hiçbir kanıt olmadığı vurgulandı.

DERİ HIRSIZLIĞI SEMBOLİK!
Uluslararası haber ajansı Associated Press'e göre ise Yehuda Hiss'in açıklamalarında kritik bir nokta daha var. Hiss, İsrail'in organ hırsızlığından sadece Filistinlilerin etkilenmediğine dikkat çekerken röportajın kamuya açılması gerektiğini hissettiğini, çünkü "nüfusun derisinin alınmasının sembolik olduğunu" söyledi ve "Düşman olmak sembolik ağırlığı açısından yeniden değerlendirilmesi gereken bir şeydir." ifadelerini kullandı.

DERİ BANKASI İŞTE BÖYLE KURULDU
Lübnan merkezli LBCI haber ajansı ise "Sır Perdesinin Ardında: İsrail Deri Bankası ve Organ Hırsızlığı ile İlgili Tartışmalar" başlıklı haberinde "İsrail gibi bir ülkede ordunun özellikle askerlerdeki cilt yaralanmaları da dahil olmak üzere tedavi için her zaman son teknolojilere sahip olmaya çalıştığına" dikkat çekti ve bunun için 1973 savaşı sonrasında çatışmalarda yanan askerlerin tedavisi için "İsrail Deri Bankası" fikrinin bu şekilde ortağa çıktığını belirtti.

DÜNYANIN EN BÜYÜK DERİ BANKASI
Sosyal medyada da büyük yankı uyandıran röportajdan detaylar şu şekilde:

İsrail, Filistinlilerin organlarını ve derilerini topluyor. Dünyanın en büyük deri bankasına sahipler ve yanıkları, kanseri vb. tedavi etmek için kullanıyorlar. Bankadaki derinin büyük kısmı İsraillilere ait değil. Filistinlilere, özellikle de 'kimliği belirlenemeyen cesetlere' ve 'otopsiden geçemeyenlere' ait. Neden İsraillilerin derisini kullanmadıklarını merak edebilirsiniz. Çünkü İslamiyet'te ve Yahudilikte bir bedenin mümkün olduğunca bütün olarak Allah'a dönmesi gerekir. İsrail bunun İslam'ın da bir parçası olduğunu biliyor ama Filistinlileri sadece hayvan olarak gördüğü için bizim ölülerimize bile saygısı yok.
TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN