SON DAKİKA: İşte İsrail vahşetinin en net görüntüsü! Müslümanların üzerine araçlarını sürdüler

Son dakika haberi! İsrail polisi, işgal altındaki Mescid-i Aksa’da baskınları önlemek için nöbet tutan Filistinlilere saldırdı. Mescid-i Aksa'yı işgal girişimi sırasında yaşananlarla ilgili vahşet görüntüleri de ortaya çıkmaya başladı. Haber merkezine ulaşan bir görüntüde Yahudi bir yerleşimcinin aracını Filistililerin üzerine sürdüğü görüldü. Ancak Yahudi yerleşimcinin yaptığını görmezden gelen İsrail basını Filistinlilerin olayı sebepsiz yere başlattığı iddia edip polisin müdahalesi ile Yahudi yerleşimcinin kurtarıldığını iddia etti.

Giriş Tarihi 10 Mayıs 2021, 13:36 Güncelleme 10 Mayıs 2021, 13:54
SON DAKİKA: İşte İsrail vahşetinin en net görüntüsü! Müslümanların üzerine araçlarını sürdüler

İÇİNDEKİLER

İsrail, "Kudüs Günü"nde Mescid-i Aksa'da terör estiriyor. Bir taraftan İsrail polisi, fanatik Yahudilerin olası baskınına karşı Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere müdahale ederken, diğer yandan Yahudi yerleşimcilerin tahrikleri söz konusu.

ARACINI SİVİLLERİN ÜZERİNE SÜRDÜ
Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde bölgede yaşanan kan donduran anlar yer aldı. Twitter'da paylaşılan bir videoda İsrailli bir yerleşimcinin aracını Filistinlilerin üzerine sürdüğü ve bir kişiyi ezdiği görüldü.

Kan donduran görüntülerde, Yahudi sürücünün kendisine tepki gösteren Müslümanların arabayla üzerinden geçtiği görülürken haberin İsrail medyasında servis ediliş şekli, adeta isyan ettirdi.

İSRAİL MEDYASINDAN SKANDAL YORUM
Haaretz gazetesi, "Filistinli çete Yahudi sürücüye saldırdı, durumu İsrail polisinin insani müdahalesi toparladı" başlığıyla servis ettiği haberde, Filistinlilerin olayı sebepsiz yere başlattığı iddia edildi.

Bir Filistinli çetenin, durduk yere Yahudi sürücüye taş attığı için kavga çıktığını, Yahudi sürücünün ise kontrolünü kaybettiği için aracı yanlışlıkla halkın üzerine sürdüğünü iddia eden gazete, İsrailli bir polis memurunun duruma müdahalesinden de övgüyle söz etti.

Kimseye zarar vermemek için "havaya" ateş etmek zorunda kalan polisin müdahalesinin adeta kahramanca olduğunu söyleyen gazete, açıkça algı operasyonu yaptı.

İsrail gazetesinin ezilen Filistinlileri görmezden gelerek yaptığı haber, ülke medyasının ikiyüzlülüğünü de gözler önüne serdi.

AMBULANSLARIN GİRİŞİ ENGELLENDİ
Aynı habere göre, İsrail güçleri ambulans ekiplerinin Mescid-i Aksa'ya gitmesini engelledi.


İSRAİL POLİSİNİN MESCİD-İ AKSA'DAKİ FİLİSTİNLİLERE MÜDAHALESİ
Sabah namazını Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da kılan binlerce Filistinli, namazın ardından Mescid-i Aksa'nın avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenledi.

Filistinliler, gösterinin sonrasında fanatik Yahudilerin baskın yapmasını önlemek için Mescid-i Aksa'da nöbet tutmaya başladı. Harem-i Şerif'in bazı noktalarına barikatlar kuran Filistinliler, buradan ayrılmayacaklarını dile getirerek sık sık "Canımız, kanımız sana feda Aksa" sloganı attı.

Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen İsrail polisi, Filistinlilere göz yaşartıcı gaz, plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etti.

Fanatik Yahudiler, İsrail'in Doğu Kudüs'ü işgal ettiği, 1967'deki Altı Gün Savaşı'nın yıl dönümünü İbrani takvimine göre, "Kudüs Günü" olarak kutluyor. Bu kişilerin oluşturduğu örgütler, bu yıl 9-10 Mayıs tarihlerine denk gelen "Kudüs günü" nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın çağrıları yapmıştı.

Mescid-i Aksa Vakfı Müdürü Şeyh Ömer El-Kisvani, Harem-i Şerif'in hoparlörlerinden İslam dünyasına yardım çağrısında bulunmuştu.

İSRAİL POLİSİ MESCİD-İ AKSA ÜZERİNDE İHA UÇURDU
Alınan bilgiye İsrail polisi Mescid-i Aksa alanı üzerinde insansız hava aracı (İHA) uçurdu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN