Son dakika: Endonezya’da 6.6 büyüklüğünde deprem! Ateş Çemberi’nde tsunami alarmı

Son dakika haberleri… Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Endonezya’da 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Molucca Denizi merkezli depremin Pasifik Ateş Çemberi’nde tsunamiyi tetikleyip tetiklemeyeceği merak ediliyor.

Giriş Tarihi 09 Nisan 2024, 13:52 Güncelleme 09 Nisan 2024, 13:52
Son dakika: Endonezya’da 6.6 büyüklüğünde deprem! Ateş Çemberi’nde tsunami alarmı

İÇİNDEKİLER

Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırma Kurumu, Salı günü Endonezya'nın doğu bölgesinde 6,6 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini bildirdi.

Depremin Kuzey Maluku eyaletindeki Halmahera adasını saat 09.48'de yaklaşık 35 kilometre (22 mil) derinlikte vurduğunu söyledi.

ÖLÜ YA DA YARALI VAR MI?

Depremin ardından herhangi bir hasar veya yaralanma bildirilmedi. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Molucca Denizi'ndeki depremin "tsunami tehlikesi" yaratmadığını belirtti.

Ancak Endonezya'nın jeofizik kurumu (BMKG), yakın bölgelerde yaşayanlara olası artçı sarsıntılar konusunda uyarıda bulundu.

ATEŞ ÇEMBERİ'NDE TEHLİKELİ KONUM

Geniş bir takımada ülkesi olan Endonezya, Japonya'dan Güneydoğu Asya'ya ve Pasifik havzası boyunca uzanan, tektonik plakaların çarpıştığı yoğun bir sismik aktivite yayı olan Pasifik "Ateş Çemberi" üzerindeki konumu nedeniyle sık sık depremlerle karşılaşıyor.

Ocak 2021'de Sulawesi adasını sarsan 6,2 büyüklüğündeki deprem 100'den fazla insanı öldürdü ve binlerce kişiyi evsiz bıraktı.

2018 yılında Sulawesi'deki Palu'da meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen tsunami 2.200'den fazla kişinin ölümüne yol açmıştı.