Son dakika: BM önünde silahlı şüpheli paniği!

Son dakika haberleri... Birleşmiş Milletler Genel Merkezi önünde silahlı şüpheli paniği yaşanıyor. BM Binası güvenlik önlemi nedeniyle kapatıldı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde ise şüphelinin elindeki silahı çenesine dayadığı görüldü. Şüpheli gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 02 Aralık 2021, 20:29 Güncelleme 03 Aralık 2021, 01:45
Son dakika: BM önünde silahlı şüpheli paniği!

İÇİNDEKİLER

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi, bina dışındaki silahlı bir şüpheli nedeniyle kapatıldı.

BM Genel Merkezinin 42. Cadde'deki girişinde silahlı olduğu belirtilen ve üzerinde kırmızı bir ceket olduğu görülen şüpheli yüzünden 1. Cadde trafiğe kapatıldı.

BM Güvenlik Birimi de bina dışındaki "güvenlik durumu" nedeniyle tüm personel, diplomat ve gazetecilere binadan ayrılmamaları yönünde uyarı gönderdi.

GÖZALTINA ALINDI
Polisin uzun uğraşları sonucu 60'lı yaşlarında olduğu tahmin edilen silahlı şahıs gözaltına alındı. New York Polis Departmanı (NYPD) Sözcüsü ise, "Şu anda halka yönelik hiçbir tehdit yoktur" dedi.

Olayla ilgili açıklama yapan BM Sözcüsü Stephane Dujarric, "Bu kişinin bir personel veya eski personel üyesi olduğuna veya herhangi bir şekilde BM ile bağlantılı olduğuna dair hiçbir gösterge yok" ifadelerini kullanarak, binanın bir girişinin yeniden açıldığını ve BM'deki tam kapanmanın kısmen hafifletildiğini aktardı.

Öte yandan olay yerinden kaydedilen görüntülerde, şüphelinin elindeki tüfeği sık sık kendi kafasına doğrulttuğu görüldü.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN