Sinir ötesi suikast

Rus ajan Sergei Skripal ve kızı Yuliya’nın ölümcül bir sinir gazı saldırısına uğradığı ortaya çıktı. Rus ajanın evini inceleyen komiser Nick Bailey de gazdan yoğun derecede etkilenerek hastaneye kaldırıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Mart 2018 Güncelleme 10 Mart 2018, 02:09
Sinir ötesi suikast

İÇİNDEKİLER

İngiltere ile Rusya arasında casus suikastı gerilimi artarken, saldırıya ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, eski Rus ajanı Sergei Skripal (66) ve kızı Yuliya'ya (33) yönelik, nadir görülen bir sinir gazı ile yapılan suikast girişimi hakkında "gözü kara ve korkunç" yorumunu yaptı. Londra yönetiminin suikast girişiminde, Rusya'nın parmağı olduğuna inandığını öne sürdü.

GAZ, HEDİYE PAKETİYLE GELDİ
İngiliz medyası ise suikastın nasıl gerçekleştiğine dair sıradışı bir iddia ortaya attı. Soruşturmadaki müfettişlere dayandırılan habere göre, suikastta kullanılan sinir gazını eski ajanın kızı Yulia bizzat taşıdı. İddiaya göre Yulia Skripal, bir süre önce Moskova'ya gitmişti ve burada babasının eski arkadaşları ona babasına götürmek üzere bir "hediye" verdi. Yulia, babasını görmek ve hediyesini vermek için Salisbury'ye gitti. Paketi Zizzie Restoran'da veya son görüldükleri yer olan kentin alışveriş merkezinde açtı ve her ikisi de gaza maruz kaldı. Ancak gazetenin bu iddiasıyla örtüşmeyen bir durum yaşandı. Skripal'ın evi, bahçesi, daha önce ölen eşi ve kızının mezarları da dahil üst güvenlik seviyesinde incelenirken, inceleme ekibinin başındaki komiserlerden Nick Bailey de benzer bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Bailey'nin de sinir gazına maruz kaldığı ve durumunun ciddi olduğu belirtildi. Böylelikle olay sonrası sinir gazından etkilenenlerin sayısı 21'i buldu.


Eski Rus ajanı Sergei Skripal, İngiltere'de yaşıyordu.


Komiser Nick Bailey, ajanın evini incelerken zehirlendi.


İngiliz medyasının iddiasına göre sinir gazı, Rus ajanın kızı Yuliya'ya Moskova'da babasına ulaştırmak üzere verilen bir hediye paketi içinde getirildi.