Rusya 400 bin nüfuslu Mariupol şehrinde sivillere zehirli gaz boşalttı

Rusya, savaş kurallarının dışına çıktı. Mariupol’de sivil vatandaşların üzerine zehirli gaz boşalttı. Dünya ayaklandı: Bu kimyasal saldırı, savaş suçudur!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Nisan 2022 Güncelleme 13 Nisan 2022, 06:59
Rusya 400 bin nüfuslu Mariupol şehrinde sivillere zehirli gaz boşalttı

İÇİNDEKİLER

Rusya, 400 bin nüfuslu Mariupol şehrini yaktı yıktı. İnsanlar göçe zorlandı. Tam 280 bin kişi şehirden ayrıldı. Bunlardan 100 bine yakın kişinin Sibirya'ya kamplara götürüldüğü aktarıldı. Şehirde sivil ölümlerin 20 bine yaklaştığı açıklandı. Moskova, şehri tamamen ele geçirmek için savaş kurallarının da dışına çıktı. İddiaya göre önceki gün akşam şehre Rus İHA'larıyla kimyasal bomba atıldı. Kökeni belli olmayan zehirli maddenin ölümcül etkileri olduğu vurgulandı. Söz konusu kimyasal maddenin temas ettiği kişilerde, solunum yetmezliği ve vestibulo-ataktik sendrom gibi etkileri olduğu ortaya çıtı. ABD ve İngiltere, kimyasal silah kullandığına yönelik haberleri soruşturduklarını açıkladı. Pentagon Sözcüsü John Kirby, kimyasal silah kullandığının teyit edilmediğini, gelişmelerin izlendiğini hatırlattı.



GİZLİ 'AJAN'DA
Rusya Lideri Putin, FSB'nin Beşinci Servis'inde görev yapan ajanları, Ukrayna'da görevlendirdi. Ancak savaş boyunca istediği bilgileri elde edemedi. Hatta yanlış brifingler sonucu kandırıldığını hissetti. Hemen FSB'nin Dış İstihbarat Başkanı General Sergei Beseda'yı tutuklatıp hapse gönderdi. 150 ajanı da tasfiye etti.



OLİ'ÇARK'!
Putin'in yakın dostu Süleyman Kerimov, yaptırım listesine alındı. Ancak o aklını kullandı. 600 milyon sterlinlik servetini, sahte isimler ve şirketlerle güvenceye aldı. İtalya da Formula 1 pilotu Nikita Mazepin'in servetine el koydu!

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN