Putin’den kritik F-16 mesajı! ABD’nin iç sorunları arttı: Bu sadece çatışmayı uzatır

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Savaşı hakkında kritik açıklamalarda bulundu. ABD’de Trump’a zulmedildiğini söyleyen Putin, F-16’lar hakkında dikkat çeken bir konuşma yaptı.

Giriş Tarihi 12 Eylül 2023, 13:37 Güncelleme 12 Eylül 2023, 13:37
Putin’den kritik F-16 mesajı! ABD’nin iç sorunları arttı: Bu sadece çatışmayı uzatır

İÇİNDEKİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile bir araya gelmesinin beklendiği Vladivostok kentinde düzenlenen 8. Doğu Ekonomi Forumu'nda konuştu. Dünyanın canlı takip ettiği kritik görüşme öncesinde ABD F-16'ları ve Ukrayna Savaşı'na dair önemli açıklamalarda bulundu.

"71 BİN UKRAYNALI ASKER ÖLDÜ"

Putin ordunun seferberlik içinde olduğunu belirtti ve geçtiğimiz 7 ay içinde 270 bin kişinin gönüllü olarak Rus ordusuna katıldığını belirtti. Rus lider, ayrıca Ukrayna Savaşı'nda şimdiye kadar 71 bin Ukraynalı askerin öldüğünü söyledi ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'ye müzakere çağrısında bulundu.

"ELON MUSK İNANILMAZ BİRİ"

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk'ın Ukrayna'nın Rusya'ya yönelik bir saldırıyı engellediğine yönelik haberlerle ilgili konuşan Putin, Musk için "İnanılmaz biri. Aktif ve yetenekli bir iş adamı." ifadesini kullandı.

"TRUMP'A YAPILANLAR ZULÜM"

ABD eski Başkanı Donald Trump hakkında da konuşan Putin, Trump'ın başına gelen siyasi sorunları "zulüm" olarak nitelendirdi ve ABD'nin iç sorunlarının ortaya çıktığını söyledi.

F-16 DETAYI

Ukrayna'nın ABD'den almaya çalıştığı fakat pilotların eğitimi dolayısıyla ertelenen F-16 teslimatı hakkında da konuşan Putin, "F-16'ları teslim edecekler. Bu bir şeyi değiştirecek mi? Ben öyle düşünmüyorum. Bu sadece çatışmayı uzatır." dedi.