Ortalığı karıştıran harita

Robin Wright, New York Times'taki yazısında Suriye, Irak, Libya, Yemen ve Suudi Arabistan'ı parçaladı. Yerlerine 14 ülke kurdu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2013 Güncelleme 02 Ekim 2013, 00:47
Ortalığı karıştıran harita

İÇİNDEKİLER

New York Times gazetesi Ortadoğu haritasının yeniden çizilebileceğini ve 5 devletten 14 yeni devlet çıkabileceğini iddia eden haritalı bir analize yer verdi. Robin Wright'ın büyük tepki alan haritasında en büyük parçalanmayı ise Suudi Arabistan yaşayacak. Wright'ın analizine göre ülkeler şöyle şekillenecek.

SURİYE-IRAK: İki ülkenin olduğu coğrafyada Lazkiye merkezli Alevistan, Erbil merkezli Kürdistan, Şam ve Bağdat merkezli Sünnistan ile Basra merkezli Şiistan kod isimleri verilen 4 devlet ortaya çıkabilir.

SUUDİ ARABİSTAN: Wright'ın analizine göre Suudi Arabistan'da krallık gelecek prenslere geçtikçe ülke bölünecek. Ülke Doğu Arabistan, Batı Arabistan, Güney Arabistan, Kuzey Arabistan ve orta kesimde de Vahhabi Arabistan şeklinde beş parça olacak.

YEMEN: Yakın zaman önce birleşen Yemen, yeniden Kuzey ve Güney olmak üzere iki ayrı ülkeye bölünecek.

LİBYA: Kabileler arasındaki rekabet ülkeyi parçalayacak. Ülke doğuda Sirenakya, batıda Trablusgarp ve güney batıda Fizan olarak üçe bölünecek.