"Ortadoğu'yu İsrail karıştırdı"

Mısırlı siyasi parti liderleriyle bir araya gelen Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir, İsrail'in bölgedeki boşluktan faydalanıp Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde karışıklık çıkardığını söyledi.

Giriş Tarihi 08 Mayıs 2011, 15:18 Güncelleme 08 Mayıs 2011, 15:18
Ortadoğu’yu İsrail karıştırdı

İÇİNDEKİLER

Mısır'ın önemli siyasi partileri bugün Sudan'a gerçekleştirdikleri ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir ve Cumhurbaşkanı Siyasi Danışmanı Nafi Ali Nafi ile bir araya geldi. İki ülke arasındaki ikili ilişkiler ile ilgili görüşmelerde bulundular. Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir, Mısır'da meydana gelen olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. El Beşir, "İsrail, bölgedeki boşluğu değerlendirip Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde karışıklık çıkardı. Mısır bu oyunlara gelmeden kendini toparlayabildi.

Mısır ile bu dönemden sonra ikili ilişkilerimizi daha yoğunlaştıracağız. Hem ekonomik hem de ticari ilişkiler geliştirilecek. Sudan'ın yapılanmasında Mısırlı şirketlere de daha fazla iş sahaları açılacak" açıklamasında bulundu.

Daha sonra kapalı oturum gerçekleştiren oturuma Sudan Cumhurbaşkanı Siyasi Danışmanı Nafi ile Mısır Halk Partisi Lideri Seyid Bedevi başkanlık yaparak iki ülke arasındaki ilişkiler konusunda görüştüler.

Görüşme sonrası açıklama yapan Mısır Siyasi Partilere başkanlık yapan Mısır Halk Partisi Lideri Seyid Bedevi, "Sudan ile Mısır arasında geçmişteki hükümetten kaynaklı olarak tam bir birliktelik yaşanamamıştı. Ama yeni yerleşen ve değişen hükümet ile birlikte iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ve kardeşlik daha da artacak. Bu bağlılık sadece iki ülkeye değil bütün Afrika'nın geleceği açısından da önemli bir gelişme olacaktır" dedi.