Orta Doğu kaynıyor! Tel Aviv'den Gazze'ye 'ölüm' ablukası: İsrail Hava Kuvvetleri'nden "Lübnan'ı vuruyoruz" açıklaması

Orta Doğu kan gölüne döndü. Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna müteakip İsrail, Gazze'yi tam ablukaya aldı. Çocuk, kadın ve yaşlı ayrımı yapmaksızın sivilleri katletti. Camileri bombaladı. Öte yandan İsrail - Lübnan sınırında da çatışmalar baş gösterdi. İsrail ordusu, Lübnan sınırından İsrail içerisine bir grup şüphelinin sızdığına dair ihbar aldıklarını duyurdu. İsrail Hava Kuvvetleri de "Helikopterlerimizi Lübnan'a saldırıyor" açıklamasını yaptı. Geride bıraktığımız gün Lübnan sınırından İsrail topraklarına silahlı ve roketli saldırı düzenlenmişti. İsrail ordusu da Lübnan'ın güneyindeki bazı hedeflerin topçu atışıyla, Kefr Şuba bölgesinde yer alan Hizbullah ait çadırların ise insansız hava aracıyla vurulduğunu açıklamıştı.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2023, 16:02 Güncelleme 09 Ekim 2023, 18:12
Orta Doğu kaynıyor! Tel Aviv’den Gazze’ye ’ölüm’ ablukası: İsrail Hava Kuvvetleri’nden Lübnan’ı vuruyoruz açıklaması

İÇİNDEKİLER

Orta Doğu'da sular durulmuyor... Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın İsrail'e başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası şiddetli çatışmalar baş gösterdi.

GAZZE'DE SOYKIRIM VAR! İŞGALCİ ORDUDAN 'TAM ABLUKA' KARARI
İşgalci İsrail, Gazze'yi yoğun bombardıman altına aldı. Yerleşim yerleri ve camileri bombaladı. Çok sayıda sivil can verdi. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'ye tam bir abluka emri verdiğini söyleyerek, " elektrik yok, yiyecek yok, yakıt yok" dedi.

"ORTA DOĞU'YU DEĞİŞTİRECEĞİZ"
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da İsrail'in Filistinli silahlı kişilerce gerçekleştirilen benzeri görülmemiş çok yönlü saldırıya verdiği tepkinin "Orta Doğu'yu değiştireceğini" söyledi.

Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken İsrail - Lübnan sınırında da çatışmalar baş gösterdi.



"LÜBNAN'DAN İSRAİL'E SIZMALAR VAR"
İsrail ordusu, Lübnan sınırından İsrail içerisine bir grup şüphelinin sızdığına dair ihbar aldıklarını duyurdu.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, bölgeye askerlerin sevk edildiği ve konuyla ilgili detayların daha sonra paylaşılacağı ifade edildi.

Lübnan makamlarından ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, Hizbullah'ın İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara müdahil olmaması yönünde "şartlı güvence" aldıklarını söylemişti.

Suudi Arabistan merkezli Şarku'l Avsat gazetesine verdiği demeçte Buhaib, Hizbullah'ın İsrail'in Lübnan'a taciz ve saldırıda bulunmaması halinde savaşa müdahil olmayacağını belirtmişti.

HİZBULLAH: İSRAİL SINIRI ÜZERİNDEKİ SIZMAYLA BAĞLANTIMIZ YOK
Lübnan'daki Hizbullah Hareketi Basın Sorumlusu Rana Sahili, İsrail sınırı üzerinde meydana gelen sızma girişimiyle herhangi bir bağlantılarının bulunmadığını söyledi.

Sahili, İsrail ordusu tarafından sızma girişiminde bulunurken öldürülen bazı silahlı milisler hakkında bilgi verdi.

Sınır üzerinde meydana gelen sızma girişimi ve saldırılarının Hizbullah tarafından gerçekleştirilmediğini belirten Sahili, sınırdaki gerginlikle bağlantılarının bulunmadığını ifade etti.

Lübnan medyasında çıkan haberlerde ise, milislerin Filistin kamplarında yaşayan Hamas veya İslami Cihad üyesi olabilecekleri kaydedildi.



"LÜBNAN'I VURUYORUZ"
İsrail Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada "Helikopterlerimizi Lübnan'a saldırıyor" ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL - LÜBNAN SINIRINDA ÇATIŞMA
Öte yandan İsrail, geride bıraktığımız gün Lübnan sınırından İsrail topraklarına silahlı ve roketli saldırı düzenlendiğini duyurmuştu. İsrail ordusu da Lübnan'ın güneyindeki bazı hedeflerin topçu atışıyla, Kefr Şuba bölgesinde yer alan Hizbullah ait çadırların ise insansız hava aracıyla vurulduğunu açıklamıştı.



İSRAİL'E AKSA TUFANI
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.



Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 560 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 900 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İsrail güçleri 7 Ekim'den bu yana Kudüs ve işgal altındaki Batı Şeria'da da 16 Filistinliyi öldürmüştü.

İsrail basınında, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 800'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiği, 2 bin 400 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN