Ömre bedel

Dünyanın en zengin işadamları, 10 yaş gençleştirecek hap için, servetlerini vermeye hazır olduklarını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Haziran 2012 Güncelleme 02 Haziran 2012, 04:01
Ömre bedel

İÇİNDEKİLER

Servetleri dudak uçuklatan dünyanın en zengin işadamlarının, 10 yıl geriye dönebilmek için tüm servetlerini feda etmeye hazır oldukları ortaya çıktı. ABD'de sağlık sektöründe ilginç araştırmalar yapan PTW adlı şirket, yine çok konuşulacak bir konuyu gündeme getirdi. İnsanların, yaşlandıkça eski yıllara dönebilmek için ne düşündüklerini tespit etmek istedi. Şirket yetkilileri, bunun için en zengin işadamlarıyla görüştü. Araştırmacılar, Forbes listesindeki zenginlere "Dünyada sadece 1 kez alabileceğiniz bir hap düşünün. Sizi anında 10 yaş gençleştirecek. Bu hapa ne kadar para ödersiniz?" diye sordu. İşte verilen ilginç cevaplar:

BUFFET'DEN 20 MİLYAR DOLAR
ABD'li işadamı 82 yaşındaki Warren Buffet, 44 milyar dolar olan servetinin 20 milyar dolarını hiç tereddüt etmeden vereceğini anlattı.

5 MİLYAR $ FEDA OLSUN
Microsoft'un sahibi 57 yaşındaki ABD'li işadamı Bill Gates, 61 milyar dolar olan servetinden 5 milyar dolar ayırabileceğini belirtti.

YILA 1 MİLYAR DOLAR
Meksikalı iş adamı 72 yaşındaki Carlos Slim Helu, bu hap için, 10 milyon dolar ödeyebileceğini söyledi. Telecom'un sabihi olan Slim'in serveti, 69 milyar dolar.

HEPSİNİ VERİRİM
Dünyanın en yaşlı zengini olan 97'lik David Rockefeller ise, 2.2 milyar dolar olan servetinin tümünü gözden çıkaracağını ifade etti.

10 MİLYAR DOLAR
Fransız işadamı Lous Vuitton'un sahibi 63 yaşındaki Bernard Arnault, 41 milyar dolar olan servetinin 10 milyar dolarını feda edeceğini açıkladı.