'Oğlum ABD hükümeti yüzünden öldürüldü'

Başı kesilerek öldürülen ABD'li gazeteci James Foley'in annesi, ABD hükümetinin oğlunun serbest kalmasını istemediğini söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2014 Güncelleme 14 Eylül 2014, 01:46
’Oğlum ABD hükümeti yüzünden öldürüldü’

İÇİNDEKİLER

IŞİD tarafından kafası kesilerek öldürülen ABD'li gazeteci James Foley'nin annesi, şok iddialarda bulundu. Diane Foley, fidye ödemek istediklerini ancak ABD hükümetinin kendilerini tutuklamakla tehdit ettiğini, oğullarının serbest bırakılmasının hükümetin stratejik çıkarlarına ters düştüğünü söyledi. Oğlunun hükümet tarafından yüzüstü bırakıldığını ifade eden Diana Foley, kendilerine gösterilen davranıştan utandığını ve dehşete düştüğünü belirtti. Foley, şöyle konuştu:

'MUCİZE' BEKLEDİLER
"Jim'in serbest bırakılması için çabalarımız hükümeti rahatsız etti. Bize yalnızca onun 'mucizevi' bir şekilde serbest kalacağına güvenmemizi söylediler. Ülkemiz Jim'i yüz üstü bıraktı. Jim bunu bilseydi çok üzülürdü. O, sonuna kadar ülkesinin onu kurtarmaya geleceğine inanıyordu. Jim çok korkunç bir şekilde öldürüldü. Koordinasyon ve iletişim eksikliği ile öncelik verilmemesi nedeniyle canından oldu."