Naziler mecliste

Angela Merkel’in yardımcısı “Camilere yurt dışı yardımını yasaklayalım. Hepsini kontrol edelim” dedi. Julia Klöcker’in, yeni Nazi örgütü Pegida’nın lideri Kathrin Oertel’le aynı çizgiye gelmesi “Nazizm meclise girdi” şeklinde yorumlandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Nisan 2017 Güncelleme 03 Nisan 2017, 01:54
Naziler mecliste

İÇİNDEKİLER

Almanya'nın iç istihbarat kurumu Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı (BfV), Türkiye'deki 16 Nisan referandumuna ilişkin bir rapor hazırladı. İddialara göre raporda PKK'lıların taciz ettiği Türkler'in buna karşılık vermesi halinde sınır dışı edilmesi gündeme getirildi. Bu iddianın Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) tarafından seçim malzemesi yapılacağı da belirtildi.

CDU İLE PEGİDA AYNI KAFADA...
Başbakan Angela Merkel'in liderliğindeki CDU'nun bazı üst düzey politikacılarının ise Almanya'da İslam diniyle ilgili "özel bir yasa" hazırlanmasının seçim programına alınmasını talep ettiği belirtildi. Bild am Sonntag gazetesine konuşan CDU Genel Başkan Yardımcısı Julia Klöckner, "Müslüman kuruluş ve cami derneklerinin yurt dışından finanse edilmelerinin yasaklanması gerekli. Böylece onları kimin finanse ettiğini görebiliriz" dedi. Alman hükümetinden üst düzey bir ismin bu faşist uygulamayı gündeme getirmesi ise ülkede olay oldu. Açılımı "Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" şeklinde olan ırkçı hareketin liderlerinden Kathrin Oertel de bu uygulamayı gündeme getirmişti. Hükümet partisinin, Pegida ile aynı çizgiye gelmesi ise Nazizm'in hortladığı şeklinde yorumlandı.



Pegida liderlerinden Kathrin Oertel de Müslümanlar'ın fişlenip sınır dışı edilmesini savunuyor.