Mueller savaşı

Demokrat Parti California temsilcisi Adam Schiff, ”Trump, savcı Mueller’i görevden alacak” dedi... ABD Başkanı Trump ise, “Şimdilik görevden almayacağım” açıklaması yaptı. Mueller ise noktayı koydu: Yeni e-postalarda çok ilginç yazışmalar var

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2017 Güncelleme 19 Aralık 2017, 02:10
Mueller savaşı

İÇİNDEKİLER

ABD'de iç savaş günleri! Demokrat Parti California temsilcisi Adam Schiff, "Başkan Trump, savcı Robert Mueller'i görevden alacak. ABD Kongresi'nde cuma günü bu ihtimal konuşuluyordu. Bazı adımların da atıldığını gördük. Ciddi adımlar Mueller'i koltuğundan edecek. Kongredeki dedikodu, Başkanın haftaya büyük bir konuşma yapmaya hazırlandığı yönünde. 22 Aralık bizim Washington'da olmayacağımız bir gün ve o gün Mueller'i işten atabilir" dedi. Trump'a yakın isimler de Mueller'in çok önemli adımlar attığını ve yakında işlerin içinden çıkılmaz hale geleceğini belirtti. ABD Başkanı Trump ise, Camp David'den Beyaz Saray'a döndüğü gün bu konuda açıklama yaptı. Mueller'den önce Rusya soruşturmasını yürüten Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey'nin görevine son veren Trump, "Savcı Mueller'in işine son vermeyi düşünüp düşünmediği" şeklindeki soruya, "Hayır, şimdilik düşünmüyorum" cevabını verdi.


Adam Schiff, Trump'ın büyük panik yaşadığını ve çok garip adımlar atabileceğini söyledi.

E POSTALARDA YENİ BİLGİLER
ABD basını, Trump'ın bu girişimi Kongre'nin Noel tatilinde gerçekleştireceğini öne sürdü. Hatta bu konuda bazı yetkililerin Beyaz Saray'da ağırlandığına dikkat çekildi. Donald Trump, 2016'nın Kasım ayında başkan seçildikten yaklaşık üç ay sonraki yemin törenine kadar olan geçiş döneminde faal olan "Trump için Amerika" isimli kuruluş, bu süre içinde devlete ait bir kurumun ofisleri ve elektronik altyapısını kullanmıştı. Bu elektronik postaların Mueller'e iletildiği ve içlerinde çok önemli olanların varlığı Beyaz Saray'da paniğe yol açtı.



Robert Mueller'in arkasındaki gücün Pentagon olduğu belirtiliyor.