Macron’dan Rus bayrağına Olimpiyat vetosu: Savaş suçu işlerken olmaz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 26 Temmuz-11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Paris’te düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları’nda Rusya’ya veto çekti. Fransız lider, Olimpiyat Oyunları’nda Rusya bayrağına yer olmadığını söyledi.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2023, 16:53 Güncelleme 07 Eylül 2023, 16:53
Macron’dan Rus bayrağına Olimpiyat vetosu: Savaş suçu işlerken olmaz

İÇİNDEKİLER

Ukrayna Savaşı'ndan sonra Batı tarafından Rusya'ya uygulanan yaptırımlar devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, L'Equipe gazetesine verdiği demeçte önümüzdeki yıl 26 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında Paris'te düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları'nda Rusya bayrağının yer almayacağını söyledi.

"RUS BAYRAĞI OLAMAZ"

Macron, Rusya'nın savaş suçu işlerken Olimpiyat'a katılamayacağını söyledi ve "Paris Olimpiyat Oyunları'nda Rus bayrağı olamaz." dedi.

RUS SPORCULAR KATILABİLECEK Mİ?

Rus atletlerin Olimpiyat Oyunları'na bireysel olarak katılmasına yönelik kararın Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne ait olduğunu söyleyen Macron, şöyle konuştu:

Olimpiyat dünyasının çözmesi gereken asıl mesele, bazen ömür boyu hazırlık yapan ve aynı zamanda bu rejimin kurbanı da olabilen bu Rus sporculara hangi yeri vereceğidir.