Kredi notu şoku

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın kredi notunu üç kademe indirerek Ba1'den B1'e düşürdü, görünümünü negatif olarak açıkladı.

Giriş Tarihi 07 Mart 2011, 11:38 Güncelleme 07 Mart 2011, 11:39
Kredi notu şoku

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'ın notunu düşürmesine gerekçe olarak mali yeniden yapılandırma programı ve borç yeniden yapılandırma olasılığına ilişkin riskleri gösteren Moody's, Yunanistan'a diğer büyük derecelendirme kuruluşları arasında en düşük notu veren kuruluş oldu.

Moody's, Yunanistan'ın borcunu "yüksek düzeyde spekülatif" şeklinde tanımlayan ilk kredi derecelendirme kuruluşu da oldu.

Moody's'in yazılı açıklamasında, "Mali konsolidasyon tedbirleri ve borçları dengelemesi için gereken yapısal reformlar çok iddialı ve önemli uygulama risklerine açık" denildi.

Yunanistan maliye bakanlığı ise, not indirim kararının tamamen haksız olduğunu ve kredi derecelendirme kuruluşları için daha sıkı düzenlemelere ihtiyaç olduğunu gösterdiğini açıkladı.

Açıklamada, not indirimin zamanlaması ve büyüklüğünün anlaşılmaz olduğu ifade edilerek, indirimin euro bölgesi tarafından borçlu ülkelere sağlanan desteği görmezden geldiği de belirtildi.