Korsanlar Pentagon'da

ABD Savunma Bakanlığı, siber güvenliği test etmek için 10 bilgisayar korsanını işe alacağını doğruladı. Dünyanın en iyi 'hacker'ı Adrian Lamo da Pentagon'a gidecekler listesinde

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mart 2016 Güncelleme 04 Mart 2016, 01:46
Korsanlar Pentagon’da

İÇİNDEKİLER

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 10 hacker'ı işe alacağını açıkladıÖ Bakanlık yetkilileri, siber güvenliğinin sınanması için başlattığı "Hack the Pentagon" adlı pilot program kapsamında bilgisayar korsanlarından yardım alacak ve sistemde açık bulanlara para ödülü vereceğini söyledi. Programla ABD'de ilk kez bir federal kurumun "siber böcek" bulan olursa bu kişiye ödül vermiş olacağı belirtildi. Ayrıca 3 ay görev yapacak hackerlara aylık 40'ar bin dolar ödemenin yapılacağı belirtildi. Pentagon sözcülerinden Peter Cook, bakanlığın internet sitelerinin açıklarının programda yer alacak "nitelikli katılımcılar" tarafından tespit ve analiz edileceğini doğruladı. Bakanlığın pilot programına katılmak isteyen internet korsanlarının geçmişi araştırılacağına dikkat çekildi.

'EVSİZ HACKER'
Taramadan geçenler kontrol altında tutularak belirli bir süre içinde bakanlığın önceden belirlenmiş internet sistemlerindeki açıkları bulmak için her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı öğrenildi. Pentagon'un bu uygulamayı, FBI ve CIA tarafından denenen bir yöntemden yola çıkarak kabul ettiği ifade edildi. "Evsiz hacker" olarak adını duyuran Adrian Lamo'nun da Pentagon ekibinde yer alacağı kesinleşti. Lamo'nun en çok ses getiren operasyonu New York Times ve Microsoft'un sistemlerine girmiş olmasıydı. Aynı zamanda Yahoo!, Bank of America, Citigroup ve Cingular sistemlerine de girdiği belirtilen Lamo'nun Pentagon'un açıkları bulacağına dair bahisler bile açıldı.


Adrian Lamo için bir e-mail şifresini kırma süresi sadece 30 saniye. Dünyanın en güçlü bilgisayar sistemlerine girmek için birkaç dakikanın yeteceğini belirten Lamo, bu özelliğin bazen kendisini mutsuz hissettirdiğini söyledi.


Pentagon'daki yetkililer, bilgisayar korsanlarıyla birlikte çalışacak. Görevli her bilgisayar korsanını izlemek için 4 kameralı odalar hazırlanacak.