Karabağ’da tansiyon yükseldi! Ermenistan sınırı zorluyor: Azerbaycan mevzilerine yeni saldırı

Ermenistan Karabağ’da provokasyona devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan mevzilerine saldıran Ermenistan, Azerbaycan’a ait Kelbecer mevzilerine ateş açtı.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2023, 13:06 Güncelleme 14 Eylül 2023, 13:06
Karabağ’da tansiyon yükseldi! Ermenistan sınırı zorluyor: Azerbaycan mevzilerine yeni saldırı

İÇİNDEKİLER

İkinci Karabağ Savaşı'nın üçüncü yıl dönümüne haftalar kala Ermenistan, Ateşkes Anlaşması'nı bozmak için elinden geleni yapıyor. Son dönemde Azerbaycan mevzilerine ateş açan Ermenistan, yeni bir provokasyona daha imza attı.

ERMENİSTAN'DAN YENİ PROVOKASYON

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan'ın Basargeçer ilinin Yukarı Zagalı ve Tovuzkale ilinin Mosesgeh kasabası istikametindeki Ermenistan silahlı birliklerinin Azerbaycan ordusunun Kelbecer ilinin Mollabayramlı ve Tovuz ilinin Ağdam kasabası istikametinde bulunan mevzilerine aralıklarla ateş açtığını bildirdi.

AZERBAYCAN SALDIRIYA KARŞILIK VERDİ

Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarında bulunan yasa dışı Ermeni silahlı grupları, yerel saatle 00.05 sularında Kelbecer ili istikametindeki mevzilere ateş açtı. Azerbaycan'dan yapılan açıklamada Ermeni grupların açtığı ateşe karşılık verildiği bildirildi.

"ERMENİSTAN GERÇEKLERİ ÇARPIYOR"

Ermenistan'ın provokasyonlarına Azerbaycan'dan cevap geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade Ermenistan'ın saldırıları ve Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması hakkında şöyle konuştu:

Azerbaycan'ın egemen topraklarını yaklaşık 30 yıl işgal altında tutan, 2020'de Vatan Muharebesi'nin sonuçlarına rağmen Azerbaycan'a ait 8 köyü teslim etmeyen, üçlü bildiriye aykırı olarak Ermeni Silahlı Kuvvetlerini hala Azerbaycan topraklarından geri çekmeyen, sürekli askeri provokasyonlar yapan Ermenistan'ın Azerbaycan'ı işgalle suçlaması, sahtekarlık örneği olmasının yanı sıra gerçeklerin çarpıtılmasıdır.

BARIŞ VE İSTİKRARIN TEK ŞARTI

Hacızade, Ermenistan'ın Hocalı Soykırımı da dahil Azerbaycanlılara karşı işlediği insanlık suçlarından gururla bahsettiğinin herkesçe bilindiğini vurguladı ve sözlerine şöyle devam etti:

Karabağ bölgesine ilişkin açıklamalarında Azerbaycan'ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü sorgulayan Ermenistan'ın bölgede güç yığdığını örtbas etmesi ve her an yapabileceği provokasyon girişimlerinden dikkatleri uzaklaştırma çabaları ciddi tehdit kaynağıdır. Bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının temel şartı, Ermenistan'ın sözlü ve fiili olarak Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik iddialarından vazgeçmesi, tüm Ermeni Silahlı Kuvvetlerini topraklarımızdan çekmesi, intikamcı politika ve eylemlere son vermesidir.