Libya'nın Zaviye kentindeki muhalifler, Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin yoğun ateşi karşısında kentin daha iç kesimlerinde mevzilenmek için çekildiklerini bildirdi.
Açıklamada bulunan muhalif savaşçılardan biri ''Kaddafi güçleriyle sokaklarda çarpışacağız. Kaddafi iktidarda kaldığı sürece teslim olmayacağız'' dedi.
Görgü tanıkları, ağır havan topu, topçu ve makineli tüfek ateşi desteğindeki Kaddafi güçlerinin Zaviye kentindeki savunma hatlarını aştığını bildirmişlerdi.
El Arabiya televizyonu, Kaddafi'ye bağlı güçlerin tanklarla kentteki evlere ateş açtıklarını duyurdu. Görgü tanıkları, 200 bin kişinin yaşadığı kentin pek çok kısmını kalın, siyah bir duman tabakasının kapladığını ve keskin nişancıların ateş açtığını belirtiyor.
ECDEBİYE'DE DE KAYIPLAR VAR Ecdebiye kentindeki hastane yetkilileri, çatışmalarda 20'den fazla kişinin de yaralandığını belirttiler. Bingazi'deki hastanelerin yetkilileri de direnişin kalesi olan kent yakınlarındaki bir mühimmat deposunda dün meydana gelen iki ayrı patlamada en az 27 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını açıkladılar. Direnişçiler tarafından kurulan Ulusal Konsey'in sözcüsü Mustafa Geriyani de patlamaların sabotaj mı, kaza mı, yoksa hava saldırısından mı kaynaklandığını kimsenin bilmediğini belirterek, patlamalar sırasında içerde 40 kadar kişinin bulunduğunu, bu nedenle ölü sayısının artabileceğini sözlerine ekledi.
ZAVİYE'DE ÇATIŞMA Kaddafi güçlerinin, muhaliflerin savunma hatlarını ağır havan topu, topçu ve makineli tüfek ateşiyle aşarak başkent Trablus'un 50 kilometre batısındaki Zaviye kentine girdiklerini kaydeden görgü tanıkları, yer yer yangınların çıktığı kentte, halen makineli tüfek ve patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi. Muhalifler, Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin yoğun ateşi karşısında kentin daha iç kesimlerinde mevzilenmek için çekildiklerini bildirdi. Açıklamada bulunan muhalif savaşçılardan biri ''Kaddafi güçleriyle sokaklarda çarpışacağız. Kaddafi iktidarda kaldığı sürece teslim olmayacağız'' dedi. Görgü tanıkları, ağır havan topu, topçu ve makineli tüfek ateşi desteğindeki Kaddafi güçlerinin Zaviye kentindeki savunma hatlarını aştığını bildirmişlerdi.
EVLERE ATEŞ AÇIYOR El Arabiya televizyonu, Kaddafi'ye bağlı güçlerin tanklarla kentteki evlere ateş açtıklarını duyurdu. Görgü tanıkları, 200 bin kişinin yaşadığı kentin pek çok kısmını kalın, siyah bir duman tabakasının kapladığını ve keskin nişancıların ateş açtığını belirtiyor.
AMBARGO ERTELENSİN Muammer Kaddafi rejimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden geçen hafta ilan ettiği ambargo kararını askıya almasını istedi.