İsrail sivil yerleşim yerlerini vuruyor! Gazze Şeridi'ne kanlı saldırı: 3 ev, 2 cami ve bir radyo merkezi hedef alındı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürüyor. Bölgede bulunan El-Emin Muhammed ve Muhammed el-Habib camileri ile Filistin ticaret kulesindeki radyo merkezi İsrail unsurlarınca hedef alındı. Takvim.com.tr detayları sizler için derledi.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
İsrail sivil yerleşim yerlerini vuruyor! Gazze Şeridi'ne kanlı saldırı:  3 ev, 2 cami ve bir radyo merkezi hedef alındı

İsrail güçleri, Gazze'ye yönelik hava saldırısında 3 evi bombaladı.

İlk belirlemelere göre ölü ve yaralıların olduğu ancak net bir sayı verilemediği kaydedilen açıklamada, yıkılan yapıların enkazı altında kalanların olduğu aktarıldı.

İsrail sivil yerleşim yerlerini vuruyor! Gazze Şeridi'ne kanlı saldırı:  3 ev, 2 cami ve bir radyo merkezi hedef alındı-2

İKİ CAMİ VE RADYO HEDEF ALINDI
Gazze'deki Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı ise yaptığı yazılı açıklamada, dünden bu yana devam eden hava saldırılarında iki cami ile bakanlığa bağlı Kur'an-ı Kerim radyosuna ait merkezin hedef alındığını belirtti.

Bakanlık, Gazze Şeridi'nin batısındaki El-Emin Muhammed ve güneydeki Han Yunus'ta Muhammed el-Habib camileri ile Filistin ticaret kulesindeki radyo merkezinin vurulmasını kınadı.

İsrail sivil yerleşim yerlerini vuruyor! Gazze Şeridi'ne kanlı saldırı:  3 ev, 2 cami ve bir radyo merkezi hedef alındı-3


Camilerin, dini merkezlerin hedef alınmasının kutsallığın ihlali olduğu, tüm uluslararası yasa ve normlar tarafından yasaklandığı vurgulanan açıklamada, uluslararası topluma, "sivillerin ve ibadet yerlerinin korunması için ivedilikle harekete geçilmesi, saldırıların faillerinin Filistin halkına yönelik devam eden suçlardan sorumlu tutulması" çağrısında bulunuldu.

İsrail sivil yerleşim yerlerini vuruyor! Gazze Şeridi'ne kanlı saldırı:  3 ev, 2 cami ve bir radyo merkezi hedef alındı-4

İsrail savaş uçaklarının, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerini bombaladığı belirtildi. Saldırılarda vurulan Filistin Üretim Bankası binası, tamamen yıkıldı.

İsrail sivil yerleşim yerlerini vuruyor! Gazze Şeridi'ne kanlı saldırı:  3 ev, 2 cami ve bir radyo merkezi hedef alındı-5

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürüyor. Refah kentine düzenlenen saldırıda Filistinli bir aileye ait bina yıkılırken çevresindeki evler de ağır hasar gördü.

İsrail sivil yerleşim yerlerini vuruyor! Gazze Şeridi'ne kanlı saldırı:  3 ev, 2 cami ve bir radyo merkezi hedef alındı-6

Gazze'deki Mamounia Kız Lisesi'ne düzenlenen saldırıda okulun avlusunda büyük çukurlar oluştu.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler