Bangladeş'in İslami lideri bu gece idam edilecek

Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerinden Genel Sekreter Yardımcısı alim Abdulkadir Molla bu gece idam edilecek.

Giriş Tarihi 10 Aralık 2013, 17:19 Güncelleme 10 Aralık 2013, 19:29
Bangladeş’in İslami lideri bu gece idam edilecek

İÇİNDEKİLER

Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde geçtiğimiz Şubat'ta ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Cemaat-i İslam Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla idam edilecek.

Abdülkadir Molla'nın avukatı idam cezasının yasadışı olduğunu bildirdi. TimeTürk'deki habere göre Molla'nın avukatı Hüseyin, 'Sadece kararı telaffuz eden Yargıtay hapis yetkililerine ölüm emri gönderebilir. Bir tanığın ifadesi ile birinin cezalandırılması oldukça nadir karşılaşılan bir durumdur. Eğer yargı bu temel üzerinde hazırlanıyorsa tanığın bir melek olması gerek' dedi.

İDAM CEZASI ERTELENDİ
Abdulkadir Molla'nın bu gece saat 12.00'de idam edileceği belirtilmişti. Edinilen bilgilere göre Abdulkadir Molla'nın yarın sabah TSİ 06.30'da idam sehbasına çıkacağı öğrenildi...


CEZASI 1971'DEN
Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi liderlerinden Abdülkadir Molla, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle idama mahkum edilmişti.

Cemaat-i İslami Partisi'nin Genel Sekreter yardımcısı olarak görev yapan Molla, suçlamaları reddetmiş ve hakkında verilen ömür boyu hapis cezasının iptali için Temyiz Mahkemesi'ne başvurmuştu. Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi, Bangladeş'in bağımsızlık savaşı sırasında Pakistan'la işbirliği yapan ve onların safında yer alanların yargılanması için, 2010 yılında Bangladeş hükumeti tarafından kurulmuştu.

TWITTER'DA ZULME SERT TEPKİ
Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerinden Genel Sekreter Yardımcısı alim Abdulkadir Molla'nın idam kararına Twitter'da #Bangladeşidamıdurdur ve #stopexecutionBangladesh hashtagıyle sert tepki geldi. Milyonlarca insan yapılacak olan zulme dikkat çekti ve idam kararına dünyanın sessiz kalmamasını istedi


Dimdik ayakta duran liderin son sözleriDimdik ayakta duran liderin son sözleri