İsrail kana doymuyor! 100 katliam tankıyla Cenin'e baskın: 4 Filistinli katledildi | A Haber sıcak bölgede

Soykırımcı İsrail ABD'nin kesintisiz desteğinin gölgesinde 24. günde de Gazze'de soykırımı sürdürüyor. İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’den bu yana bölgedeki sivil yerleşim yerleri, cami, hastane ve kilise olmak üzere birçok yeri ayrım gözetmeksizin vuruyor. İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı, İsrail ordusunun Filistinlilere karşı 100 zırhlı araçlar, buldozerler, insansız hava uçakları (İHA) ile düzenlediği askeri operasyonun ardından "savaş alanına" döndü. Baskınlarda 4 Filisitnli katledilirken 13 kişi ise yaralandı. A Haber ekibi bölgede son durumu görüntüledi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 30 Ekim 2023, 17:43 Güncelleme 31 Ekim 2023, 01:58
İsrail kana doymuyor! 100 katliam tankıyla Cenin’e baskın: 4 Filistinli katledildi |  A Haber sıcak  bölgede

İÇİNDEKİLER

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana soykırımda bulunan İsrail, ara vermeksizin devam ettiği saldırılarında katledilenlerin sayısı, 24 saatte 301 kişi artarak 8 bin 306'ya yükseldi.



Sivilleri ve yerleşim yerlerini günlerdir aralıksız fosfor bombalarıyla vuran gözü dönmüş Tel Aviv, Gazze'de bulunan hastanelere bile saldırdı.

Son olarak da Cenin kentine 100 askeri araçla farklı noktalardan giriş yapan İsrail askerleri İbni Sina Hastanesi'ni abluka altına aldı.

İŞGAL ALTINDAKİ CENİN'DE İSRAİL BASKINLARI
İsrail havadan, karadan ve denizden Gazze Şeridi'ne bomba yağdırırken, orduya bağlı askerler de gece boyunca işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin ve Nablus başta olmak üzere birçok Filistin beldesine gece boyunca baskınlar düzenledi.

A Haber ekibinden Ata Gündüz Kurşun ve Taha Hazar bölgede son durumu görüntüledi.

4 FİLİSTİNLİ ACIMASIZCA KATLEDİLDİ
Çevredeki binaların çatılarına yerleştirilen İsrailli keskin nişancılar, baskına karşı koyan Filistinlilere gerçek mermilerle ateş açtı. İsrail güçlerinin Cenin baskınında 4 Filistinli öldürüldü, ikisi ağır olmak üzere 5 Filistinli yaralandı.



İsrail ordusu eşliğinde Cenin'e giren buldozerler, geceyi yolları kazarak, altyapıya zarar vererek geçirdi. Buldozerlerin, askeri araçların eşliğinde kentin çeşitli bölgelerinden geçerken, Filistinlilere ait park halindeki araçlara büyük zarar verdiği görüntüler paylaşıldı.

Cenin Devlet Hastanesi'nin dış duvarları da İsrail buldozerleri ve iş makineleri tarafından yıkıldı.Gece boyu yıkıcı faaliyetlerine devam eden İsrail askerleri ile kentteki Filistinli gençler arasında çatışmalar yaşandı.

Kudüs Seriyyeleri'nden yapılan açıklamada, kendilerine bağlı Cenin Taburu'nun, kentin banliyölerinde İsrail'e ait bazı askeri araçları patlayıcılarla çalışmaz hale getirdiği belirtildi. Öte yandan İsrail zırhlıları, bulundukları bölgelerden ayrılırken, Filistinlilere ait bazı araçları da kendi araçlarına bağlayarak götürdüklerine dair görüntüler paylaşıldı.

Cenin kentinde bir evin İsrail'e ait insansız hava araçları tarafından vurulduğu belirtildi. Patlamaya ilişkin görüntüler paylaşılırken, ölü ya da yaralı olup olmadığına ilişkin ise bilgi verilmedi.

İsrail ordusu, Nablus kentine de baskınlar düzenledi. Kentin kuzeyindeki Asir beldesine baskın düzenleyen İsrail askerleri, El-Cebel el-Şimali bölgesindeki bir ev baskınında daha önce tutuklanıp serbest bırakılan İyad Ebu Zehra adında bir Filistinliyi yeniden gözaltına aldı.

El Halil kentindeki Şuyuh beldesi, Ramallah'taki Celezun Mülteci Kampı, Silvad, Beytunya beldeleri de İsrail askerlerinin baskınlarına maruz kaldı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Kalendiya askeri kontrol noktası yakınında bir motosikletliye ateş açan İsrail askerleri, Filistinli bir genci karnından yaraladı.

NE OLMUŞTU?
Katil İsrail Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana ölüm yağdırmaya devam ediyor. İsrail ordusuna bağlı savaş uçakları, topçular ve savaş gemileri, kuzey kesimleri başta olmak üzere Gazze Şeridi'ni gece boyunca bombaladı.

Filistin'in kuzey kesimlerindeki Beyt Lahye, Cebalya, Beyt Hanun bölgeleri savaş uçakları tarafından vuruldu. Gazze'de iletişim ve interneti kesen işgalci İsrail sivil insanların bulunduğu hastanelerin çevresini de hedef almaya devam ediyor.

Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları ise İsrail'in Netivot kentine füze attı. Gazze'yi işgale hazırlanan İsrail şehir merkezine doğru tanklarıyla ilerlerken Fİlistinli savaşçılar ise işgalciye karşı direniyor.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği hava saldırılarında 47 cami ve 7 kilise yıkıldı. Son 3 haftada bölgedeki 203 okul ve 80 devlet dairesini vuran İsrail uçaklarının bombardımanında 32 bin bina da yerle bir oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN