İran’da Dünya Kudüs Günü Yürüyüşü! Soykırımcı İsrail panikledi: 28 Büyükelçilik kapatıldı! Gözler Tahran’da

Terör devleti İsrail ile İran arasında gerilim had safhaya ulaştı. Tahran’da binlerce kişi Dünya Kudüs Günü için sokaklara dökülürken İsrail ise 1 Nisan’da Şam’a düzenlenen saldırıya karşı misilleme korkusu ile dünya çapında 28 büyükelçiliğini kapattığını duyurdu.

Giriş Tarihi 05 Nisan 2024, 16:15 Güncelleme 06 Nisan 2024, 07:35
İran’da Dünya Kudüs Günü Yürüyüşü! Soykırımcı İsrail panikledi: 28 Büyükelçilik kapatıldı! Gözler Tahran’da

İÇİNDEKİLER

İran'da Filistin yanlısı protestocular 1979 İslam Devrimi'nden bu yana her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının son cuma günü Dünya Kudüs Günü'nü kutlarken İran ile terör devleti İsrail arasındaki gerilim de had sahaya ulaştı.

BİNLERCE KİŞİ FİLİSTİN İÇİN TOPLANDI

İran'ın başkenti Tahran'da, Ramazan ayının son gününde 1 Nisan tarihinde Şam'daki konsolosluk binasına düzenlenen hava saldırısında şehit olan askeri danışmanlar ve aylardır soykırımcı İsrail'in saldırıları altında olan Filistin halkı için Dünya Kudüs Günü yürüyüşü düzenlendi.

HAMANEY "İSRAİL TOKAT YİYECEK" DEMİŞTİ

1 Nisan Pazartesi günü Şam'daki büyükelçiliğe düzenlenen ve beş Devrim Muhafızları subayının öldürüldüğü saldırının ardından İran terör devleti İsrail'i suçlarken İsrail ise saldırıyı üstlenmedi. Saldırıya cevap verileceğini belirten İran'da dini lider Ayetullah Hamaney, "İsrail tokat yiyecek" demişti.

TEL AVİV ALARMDA: 28 BÜYÜKELÇİLİK KAPATILDI

İran'ın tehditlerinin ardından terör devleti İsrail'den büyükelçilik hamlesi geldi. İsrail gazetesi Times of Israel, İran'ın bu hafta başlarında Şam'daki konsolosluk binalarından birine düzenlenen ve İsrail'i suçladığı saldırıya misillemede bulunacağı korkusu nedeniyle bugün dünya çapında 28 İsrail büyükelçiliğinin kapalı olduğunu doğruladı.

Terör devleti İsrail'in büyükelçilik hamlesinin Tahran'da düzenlenen Dünya Kudüs Günü kutlamaları ile aynı güne denk gelmesi ise Tel Aviv'in alarmda olduğu şeklinde yorumlandı.