İngiltere'de göstericiler köle tacirinin heykelini önce yerinden söktü sonra nehre attı

İngiltere'nin Bristol kentinde ırkçılık karşıtı gösteri düzenleyenler bir köle tacirinin heykelini yıktı. Bu arada Londra polisi, dün başkentte yapılan gösteride 29 kişinin gözaltına alındığını, çıkan olaylarda 14 polisin yaralandığını duyurdu.

Giriş Tarihi:
İngiltere'de göstericiler köle tacirinin heykelini önce yerinden söktü sonra nehre attı
İngiltere'de göstericiler köle tacirinin heykelini önce yerinden söktü sonra nehre attı-1

Siyahi George Floyd'un ABD'de polis tarafından öldürülmesinin ardından İngiltere'de başlayan gösteriler devam ediyor.

Başkent Londra'da ABD Büyükelçiliği ve Başbakanlık binası önünde iki ayrı gösteri düzenlendi.
İngiltere'de göstericiler köle tacirinin heykelini önce yerinden söktü sonra nehre attı-2

"Siyahların hayatı önemlidir", "İngiltere masum değil" şeklinde slogan atan göstericiler, "adalet yoksa barış da yok", "artık yeter", "Trump ve Boris ırkçı" yazılı dövizler taşıyor.

Bu arada Londra polisi, dün başkentte yapılan gösteride 29 kişinin gözaltına alındığını, çıkan olaylarda 14 polisin yaralandığını duyurdu.

İngiltere'de göstericiler köle tacirinin heykelini önce yerinden söktü sonra nehre attı-3

KÖLE TACİRİNİN HEYKELİ NEHRE ATILDI
Londra'nın yanı sıra Bristol kenti ile İskoçyanın başkenti Edinburg kentlerinde de protestolar düzenleniyor. Bristol'daki gösteride 17. yüzyılda köle ticareti yapan Edward Colston'un heykeli devirerek nehre atıldı.

İngiltere'de göstericiler köle tacirinin heykelini önce yerinden söktü sonra nehre attı-4


1895'te yapılan bronz heykelin kaldırılması için düzenlenen bir imza kampanyasına 11 bin kişi destek vermişti.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler