İngiliz panikte! İngilizler estetik için Türkiye'nin kapısını çaldı | Bakanlık harekete geçti: Türkiye'deki estetik kliniklerine reklam yasağı

Her 10 İngiliz'den 6'sı estetik için Türkiye'nin kapısını çaldı. Panikleyen İngiltere Türk merkezlerinin reklamlarını yasakladı. Aleyhte kampanyalar başlattı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Eylül 2023 Güncelleme 28 Eylül 2023, 07:00
İngiliz panikte! İngilizler estetik için Türkiye’nin kapısını çaldı | Bakanlık harekete geçti: Türkiye’deki estetik kliniklerine reklam yasağı

İÇİNDEKİLER

Türkiye, sağlık turizminde çığır açtı. Tedavi ve hizmetiyle tarih yazdı. İngilizler de hem güvenli hem de daha hesaplı olduğu için kendilerini Türk doktorlarının ellerine bıraktı.



İngilizler son 1 yılda 1 milyar Sternlin'lik döviz kaybı yaşayınca Türk merkezlerinin tanıtımlarını yasakladı. Hatta Türk hekimlerini karalayan haberler yaptı.



İNGİLİZ PANİKTE
Sağlık turizminde Türkiye emin adımlarla ilerlerken, İngilizler'in korkusu tavan yaptı. Araştırmalara göre estetik tercih eden her 10 İngiliz'den Türkiye'ye geliyordu. Sadece geçen yıl 1 milyar sterlinlik bir döviz katkısı sağlayan İngilizler, çareyi yasaklamakta buldu. İngiliz medyası, Türkiye'deki estetiği karalayan haberlerin de etkisiz kaldığını görünce İngiltere İçişleri Bakanlığı harekete geçti.



Türkiye'deki üç estetik kliniğinin Facebook'a verdiği reklamlar, Birleşik Krallık Reklam Standartları Kurumu'nun filtresinden geçemedi. "Dünyanın en başarılı doktorlarından birinin" operasyonu gerçekleştireceği vaadi, 5 yıldızlı paket tatille birlikte sunulması Türkiye'yi tercih eden İngilizler'de yüzde 300'lük bir artışa neden oldu. İngiliz medyası, aynı kalemden çıkmış haberlerle Türkiye'yi hedef aldı. Türkler de bu duruma tepki gösterdi.



TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN