Haiti'de polisin düzenlediği operasyonda 100 çete üyesi öldürüldü
Haiti'de polis, İHA'lar ile gerçekleştirdiği operasyonlarla 48 saat içinde 100'den fazla çete mensubunu etkisiz hale getirdi. Operasyonlar, başkent Port-au-Prince'deki çetelerin kontrolündeki alanlara yönelik yapıldı.
Yıllardır siyasi, ekonomik ve güvenlik krizi gibi sorunlarla boğuşan Haiti, 11 milyonu aşan nüfusuyla kıtlık tehlikesi yaşıyor. Başkent Port-au-Prince'in yüzde 80'inden fazlasını silahlı çetelerin kontrol ettiği ülkede şiddet olayları artıyor. Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, 2024'te Haiti'de silahlı çete üyelerinin saldırıları sonucu 5 bin 600'ü aşkın kişi öldü.
100 ÇETE ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ
Takvim Kaynak Tercihleri
Ulusal basındaki habere göre, başkent Port-au-Prince'nin farklı bölgelerinde, çetelerin kontrolündeki alanlara yönelik insansız hava aracıyla saldırı gerçekleştirildi. Operasyonlarda en az 100 çete üyesinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi. Yetkililerden resmi bir açıklama yapılmazken, Ulusal İnsan Hakları Savunma Ağı (RNDDH), operasyonu doğruladı.
Polisin, çok sayıda noktada operasyonlarını sürdürdüğü ifade ediliyor.
Haiti'de polisin düzenlediği operasyonda 100 çete üyesi öldürüldü. (AA)
İLK ÜÇ AYDA 1617 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Birleşmiş Milletler Haiti Entegre Ofisi (BINUH) verilerine göre, yalnızca bu yılın ilk üç ayında silahlı çeteler, öz savunma grupları, örgütlenmemiş halk ve güvenlik güçlerinin karıştığı şiddet olaylarında 1617 kişi hayatını kaybetti, 580 kişi ise yaralandı.