Hacamat efsanesi

Brezilya’daki 2016 Olimpiyat Oyunları’nda 5 altın, 1 gümüş madalya kazanan ABD’li yüzücü Michael Phelps’in vücudundaki “hacamat” izi, gündem oldu. Manisa’da yüzlerce kişi ‘efsane’ gibi hacamat yaptırdı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2016 Güncelleme 15 Ağustos 2016, 22:31
Hacamat efsanesi

İÇİNDEKİLER

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 2016 Olimpiyat Oyunları'nda 5 altın, 1 gümüş madalya kazanan Amerikalı yüzücü Michael Phelps'in vücudunda "hacamat" izlerin görülmesi, Manisa'da aralarında sporcuların da bulunduğu birçok vatandaşı hacamat yaptırmaya yöneltti. Manisa'da kurduğu merkezle yıllardır hacamat tedavisini uygulayan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Muzaffer Yurttaş, "Yüzyıllardır bir tedavi yöntemi olarak kullanılan hacamatın, vücudu dinlendirdiğini ve sağlıklı kalmasını sağlıyor. Michael Phelps'in vücudundaki kupa ve bardak izleri nedeniyle birçok sporcu da merkezimize geldi. Hacamat, hiçbir zararı olmayan, özellikle sporcular için doğal doping diyebileceğimiz bir tedavi yöntemidir. Uygulayan sporcu çok rahatlıkla spor müsabakalarına katılabilir, orada kaslarda herhangi bir ağrı sızı duymadan rahat hareket edebilir" dedi. Uzmanlar, özellikle spor yapanlara büyük etki sağladığı belirtilen hacamat için yurt dışından da birçok kişinin Türkiye'ye geldiği belirtildi. Hacamat konusunda İstanbul'un diğer kentlere göre daha önde olduğu ifade edildi.

ÜNLÜLERİN VAZGEÇİLMEZİ
Hacamat ile tedavi yöntemi ünlüler arasında da büyük rağbet görmeye başladı. Britney Spears, David Arquette, Jennifer Aniston, Jessica Simpson, David Beckham ve eşi Victoria Beckham hacamat yaptıran tanınmış ünlüler arasında. Beckham ailesinin ve David Beckham'ın 2004 yılından bu yana düzenli olarak belirli aralıklarla hacamat tedavisi yaptırdığı belirtildi. Çiftin solunum sorunları, kas gerginliği ve toksik maddelerin atılması için bu yöntemi tercih ettiğine dikkat çekildi. İngilizce "Wet Cupping Therapy" yani Islak Kupa Tedavisi olarak bilinen hacamat tedavisi, birçok ülkede kullanılmaya başlandı.