Gucci mankeni Harutyunyan’ın katıldığı Ermeni terör örgütü VoMa’nın amacı ne? Türkiye vurgusu dikkat çekti: Dünya savaşı anlamına gelir

Gucci mankeni Armine Harutyunyan’ın katıldığı Ermeni terör örgütü VoMa’nın Azerbaycan’ın Karabağ’da bir günde zafere ulaştığı antiterör operasyonunun ardından gündeme gelmesi dikkat çekti. Örgütün Türkiye ve dünya savaşı vurgusu ise büyük yankı uyandırdı. Peki, Harutyunyan’ın katılımı ile gündemi sarsan örgütün amacı ne?

Giriş Tarihi 02 Ekim 2023, 16:12 Güncelleme 03 Ekim 2023, 14:03
Gucci mankeni Harutyunyan’ın katıldığı Ermeni terör örgütü VoMa’nın amacı ne? Türkiye vurgusu dikkat çekti: Dünya savaşı anlamına gelir

İÇİNDEKİLER

Ermeni Gucci mankeni Armine Harutyunyan'ın katılması ile gündeme damga vuran Ermeni terör örgütü VoMa, kendisini bir sivil toplum kuruluşu olarak tanımlıyor ve görevinin Ermenistan Cumhuriyeti'nin savunmasını güçlendirmek, Ermeni halkının moralini yükseltmek olarak nitelendiriyor.

ERMENİSTAN'IN DÖRDÜNCÜ ORDUSU

9 yıl önce kurulan örgütün internet sitesinde "hakkımızda" bölümünde yer alan ifadeler oldukça dikkat çekici. "100 bin Ermeni vatandaşını ve diasporasını Osmanlı ve Hazar tehdidi ile yüzleşmeye derhal hazırlayın." ifadesinin yer aldığı bölümde Ermenistan ordusunun takviyeye ihtiyaç duyduğu belirtiliyor.

Örgüt Ermeni diasporasının, kadın erkek gönüllü tüm Ermenilerin desteği ile 4. Bir Ermeni ordusu kurmayı hedefliyor. 1. Ordu, profesyonel ordu, 2. Ordu, zorunlu askerlik eğitimi ve 3. Ordu ise ulusal muhafızlar olarak tanımlanırken bunların yetersiz olduğu belirtiliyor.

10 GÜNLÜK KURS İLE TERÖR ÖRGÜTÜ BİLETİ

Ermenistan'da ve Ermenistan dışında yaşayan sivillere silahlı eğitim veren örgütün internet sitesinin anasayfasında 10 günlük hızlandırılmış kurslar için başvuru linki yer alıyor.

ANTİTERÖR OPERASYONU İLE ÖRGÜTE BAĞIŞ ARTTI

Terör örgütü VoMa'nın internet sitesinde belirtilene göre barış zamanında örgüte aylık ortalama 30-35 bin dolar aktarılıyor. Azerbaycan'ın Karabağ'da antiterör operasyonu düzenlediği eylül ayında ise örgüte 88 bin dolar aktarıldığı belirtiliyor. Sayfada ayrıca bağış için bir bölüm bulunuyor.

VOMA İÇİN TEHDİT TÜRKİYE

Örgütün internet sitesinde en çok dikkat çeken bölüm ise "Tehditler" başlığı altında açılan sayfa. Ermenistan'ı binlerce yıllık "ileri karakol" olarak nitelendiren VoMa, Ermenilerin "Osmanlı ve Osmanlı'nın terör örgütlerine karşı tek başına mücadele ettiklerini" öne sürüyor. Ayrıca, Rusya, Çin, Arap ülkeleri ve Avrupa'ya tehdit oluşturan "Türk-İslam oluşumlarına karşı caydırıcı güvenlik karakolu olduklarını" ileri sürüyor.

Örgüt, ileri karakol olarak tanımladığı "Ermenistan"ın olmaması halinde "saldırgan Türkiye"yi Rusya ve İran sınırında göreceklerini söylüyor. Ayrıca, Türkiye ile çatışmanın dünya savaşı anlamına geleceğini belirtiyor, güçlü bir Ermenistan'ın ise dünya savaşını önleyeceğini iddia ediyor.

GUCCI MANKENİ ORADA NE YAPIYOR?

Gucci'nin yüzü Harutyunyan'ın katılımı ile örgüt dünyada büyük yankı uyandırdı. Batı tarafından "çirkinliğine" methiyeler düzülen Harutyunyan, Ermenistan'ın gururu olarak görülüyordu. Azerbaycan'ın otuz yıldan fazla bir süredir işgal altında olan topraklarını geri almasının ardından Ermeni terör örgütüne katılan Harutyunyan, Batı'nın övgülerinin hakkını verdi.