Gazze'de bayram yok soykırım var

Terörist devlet İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım, birkaç gün sonra başlayacak Kurban Bayramı sevincini başlamadan bitirdi. Anneler, “çocuklarımız ya bombadan ya da açlıktan ölüyor. Bir tas çorba bulunca mutlu oluyoruz” dedi.

Giriş Tarihi:
Gazze'de bayram yok soykırım var

Ortadoğu vampiri İsrail 20 aydır Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yönelik soykırımın yanı sıra son 3 aydır da sistematik bir aç bırakma politikası yürütüyor. Harabeye dönmüş sokaklar defalarca zorla yerinden edilen Filistinliler için sığınacak bir yer haline gelmişken, sokak köşelerinde biriken yığınlar arasında açlıktan bitkin düşmüş yüzlerde bayram heyecanından artık eser yok.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürüyor. (AA)İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürüyor. (AA)

Filistinliler bu sene de bayrama, yeni giysiler almak, kurbanlıkları hazırlamak gibi tatlı telaşlardan uzakta, ne yazın sıcağından ne de kışın soğuğundan koruyan; mahrem ve onurlu bir hayatın olmadığı iptidai çadırlarda giriyor. Bayram Gazze'ye halkın hayatta kalmak için en temel ihtiyaçları karşılamaya çalıştığı, sürekli bombalanma, geniş çaplı yıkım, gelir kaynaklarının yokluğu ve insani yardımın tamamen kesildiği bir atmosferde geliyor. Yedi kişilik ailesine bakan Nehad Ebu Amşe, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'ndan defalarca göç etmek zorunda kaldığını ve bayram öncesi çocuğuna ayakkabı dahi bulamadığını dile getirdi. Amşe, "Bayram sevinci kalmadı. Bayram bu yıl bir felaket. Ne bayram var, ne sevinç. Ne su var, ne yemek. İnsanlar ekmek dileniyor. Çocuğum bütün gün aç olduğunu söylüyor, ayakta bile duramıyor" dedi.

İŞTE FİLİSTİNLİ ANNELERİN SÖZLERİ
Adil Şamiye:
Hayatım boyunca böyle bir duruma hiç tanık olmadım, şu an yaşadığımız en kötü dönem. Gıda ve su tamamen tükenmiş durumda. Çocuklar açlıktan ölüyor. Bu, savaşın gölgesinde geçirdiğimiz en kötü bayram.

Aişe Ebu Salah: için de farklı değil. Sağlık durumu iyi olmayan Ebu Salah, yaşamın en temel koşullarından yoksun şekilde bir çadırda barınıyor.

Ummu Muhammed: Bize bakacak kimse yok. Çocuklarıma ekmek yapmak için makarnayı hamur haline getiriyorum. Tüm annelere sesleniyorum. Sınır kapıları kapalı, bize destek olsunlar.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.