Katil İsrail'den Gazeteci Fuat Kozluklu'ya açık tehdit: "Tabancamın bütün mermilerini vücuduna boşaltırım"

Soykırımcı İsrail, 46 gündür Gazze’de sivilleri hedef alıyor. Gazze’de binlerce kişinin sığındığı hastaneleri bombalamaya devam eden İsrail, Bebek, çocuk, kadın, genç ve yaşlı demeden nefes alan her canlıyı katlediyor. İsrail'in "soykırımını" Gazze Şeridi sınırı yakınındaki Sderot kentinden Türk halkına duyurmaya çalışan TRT Haber sunucusu Fuat Kozluklu, kendisinin İsrailli bir kişi tarafından Türkçe ölümle tehdit edildiğini belirterek, "Tehdit eden kişi, 'Seni yarın sabah burada görmek istemiyorum. Gelirsen tabancamın bütün mermilerini vücuduna boşaltırım.' dedi. Kozlukşu devamında, "Gazze'den dünyaya yansıyan ama dünyanın kör sağırı oynadığı bir ortamda biz diyoruz ki 'Burada bir vahşet var, insanlık öldürülüyor, (saldırılar) bir soykırım boyutunda. Soyunu kurutuyorlar Gazze'deki Filistinlilerin.' Ben bunu yayınlarımda söyledim. Yarın da söylerim, her zaman söylerim" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 21 Kasım 2023, 00:58 Güncelleme 21 Kasım 2023, 03:49
Katil İsrail’den Gazeteci Fuat Kozluklu’ya açık tehdit: Tabancamın bütün mermilerini vücuduna boşaltırım

İÇİNDEKİLER

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılara yönelik ABD ve Avrupa medyasının tutumu eleştirilirken, bölgedeki gerçekleri aktaran Türk gazeteciler ise tehditlerin hedefi oluyor.


İsrail'in Gazze Şeridi sınırı yakınındaki Sderot kentinden yayın yapan TRT Haber sunucusu Fuat Kozluklu, İsrail vatandaşı olduğu bildirilen kişi tarafından tehdit edilmesine dair anları AA muhabirine şöyle anlattı:

"Yayına 2 dakika vardı, kameranın önüne geçtim. Yanıma tümüyle siyah bir kıyafet ve kafasında şapkası olan bir kişi gelerek, birden kameranın önüne geçti. Neredeyse 'burun buruna' diyebileceğimiz kadar yanıma geldi. Ona, İngilizce 'Merhaba, yayına gireceğim' dedim. 'Türkçe konuş benimle. Türkçe konuş, ben Türkçe biliyorum. Seni yarın sabah burada görmek istemiyorum. Gelirsen tabancamın bütün mermilerini vücuduna boşaltırım.' dedi.




"SADECE BENİ DEĞİL..."

Kozluklu, bu tehditten hemen sonra yayına girdiğini ve yayında da yaşanan olayı aktardığını belirterek, "Ancak bir gözümle de onu takip etmeye devam ediyordum. Yayın sırasında kameraya bakmak yerine onu gözümle takibe aldım. Bizden yaklaşık 4-5 metre kadar uzaklaştı. Cep telefonunu çıkardı ve bizi kayda almaya başladı ama sadece beni değil. O dakikadan sonra o bölgedeki bütün Türk gazetecileri kaydetmeye başladı." ifadelerini kullandı.

Tehdit eden kişinin kendisinin de bulunduğu ve Türk gazetecilerin yayın yaptığı bölgeye daha önce de geldiğine inandığını aktaran Kozluklu, Türk gazetecilerin tamamını cep telefonuyla kaydetmesinin nedeninin bu olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Kozluklu, "Adam gitti, oradaki İsrailli gazetecilerle konuştu ve oradan video çekmeye devam etti. Akabinde gidip arabasına bindi. Gidecekti, tereddütte kaldı ya da bir şov yapmak istiyordu bilemiyorum. Doğrusu, tehdidini açık açık göstermeye çalıştı. Ben fark etmedim ama Serdar Er, CNN Türk muhabiri arkadaşım, silahı havaya kaldırdığını, arabanın camını açıp mermiyi silahına sürdüğünü birebir izlemiş. Zaten polis ifadesinde Serdar'ın bu anlatımı çok etkili oldu. Sonrasında da adam hızla uzaklaştı bölgeden." diye konuştu.

"GAZZE'DEKİ KATLİAMI EKRANLARA TAŞIYAN TÜRK BASIN MENSUPLARI POTANSİYEL OLARAK BENZERİ BİR ŞEYLE KARŞI KARŞIYA"

Kozluklu, olayın ardından CNN Türk muhabiri Serdar Er ile ifade vermek için polis merkezine gittiğini söyleyerek, kendisini tehdit eden kişinin İsrail vatandaşı olduğunu ve daha önce birkaç kez polis merkezine geldiğini ve polis merkezinde sağdan ve soldan yan olarak fotoğrafları olduğunu dile getirdi.

Polislerin kendisini tehdit eden kişiyi evinden alacaklarını söylediğini ve onunla yüz yüze gelip gelmek istemediğini sorduğunu aktaran Kozluklu, tehdit eden kişiyi görmek istemediğini ve şikayetçi olduğunu belirtti.

Kozluklu, "Yaptıkları ortada. Bununla ilgili diğer meslektaşlarımdan kaydedilmiş video görüntüsü ve arabasının plakası var." diyerek, söz konusu fotoğrafların kendisine tutuklanan ya da gözaltına alınan birisini anımsattığını ifade etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN