Fransız Le Monde'dan alçak manşet: Gazze'nin son sığınağı Şifa Hastanesi'nin düşüşü

Katil İsrail’in Gazze’deki soykırımında 42.güne girilirken Batı medyası alçak bir şekilde desteğine devam ediyor. Onbinlerce kişinin ölmesi, sivillerin bulunduğu noktaların bombalanmasını yazamayan Fransız Le Monde, İsrail’in Şifa Hastanesi’ni basmasını 'Gazze'nin son sığınağı Şifa Hastanesi'nin düşüşü' manşetiyle verdi.

Giriş Tarihi 17 Kasım 2023, 09:20 Güncelleme 17 Kasım 2023, 09:35
Fransız Le Monde’dan alçak manşet: Gazze’nin son sığınağı Şifa Hastanesi’nin düşüşü

İÇİNDEKİLER

Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail'in kuşattığı Şifa Hastanesi'nde 7 binden fazla yerinden edilmiş kişi, hasta ve sağlık personelinin su ve yiyecek eksikliği nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Hükümete bağlı medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Şifa Hastanesi'ndeki duruma ilişkin bilgi verdi.

Şifa Hastanesi'nde su, yiyecek veya çocuklar için sütün bulunmadığı aktarılan açıklamada, "650 hasta ve yerinden edilmiş yaklaşık 7 bin kişinin barındığı Şifa Hastanesi'nde su veya yiyecek yok." ifadesi kullandı.

"ŞİFA HASTANESİ'NDEKİ DURUM ÇOK TEHLİKELİ"
İsrail güçlerinin Şifa Hastanesi'ndeki tüm araçları kullanılmaz hale getirdiği, sağlık personeli ile hastaların çıkışını engellediği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şifa Hastanesi'ndeki sağlık personeli, hastalar ve yerinden edilmiş insanlar, su ve yiyecek gibi yaşamın temel gereksinimlerinden herhangi birinin bulunmaması nedeniyle ölümle mücadele ediyor. Şifa Hastanesi'ndeki durum çok tehlikeli. Hastanedekilerin kurtarılması için acil müdahale çağrısında bulunuyoruz."

FRANSIZ LE MONDE'DAN ALÇAK BAŞLIK!
İsrail'in katliamlarını meşrulaştırma çabasında olan Batı medyası Şifa Hastanesi'nde yaşanan gelişmelerle ilgili yaptığı bir haberinde yine vicdansızlığı ile şaşırtmadı.

Fransız Le Monde İsrail'in katliamlarına insanlık dışı sözlerle arka çıkarak yarınki sayısındaki bir haberini 'Gazze'nin son sığınağı Şifa Hastanesi'nin düşüşü' şeklinde hazırladı.

GECE BOYUNCA VURDULAR
İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin farklı noktalarına gece boyu düzenlediği saldırıda ölen ve yaralananlar oldu.

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı'na "İsrail işgal güçlerinin gerçekleştirdiği katliamda" en az 11 Filistinli öldü, bazıları da yaralandı.

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik yoğun bombardımanı devam ediyor.

İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri, Gazze'nin Şeyh Rıdav, Tuffah ve Şucaiyye mahallelerine, Yafa Caddesi, Gazze kenti ve Nezzale bölgesine rastgele ateş açtı.

İsrail'in, Deyr el-Belah'taki Bureyc Mülteci Kampı ile Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş bir grup insanı hedef alması sonucu ölen ve yaralananlar oldu.